Μηχανοκίνητοι αγώνες: Το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στην Ιαπωνία θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του επόμενου έτους

Το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στην Ιαπωνία είναι προγραμματισμένο για τις 7 Απριλίου του επόμενου έτους, για πρώτη φορά που ο αγώνας θα διεξαχθεί την άνοιξη, σύμφωνα με το ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2024 που δημοσίευσε την Τετάρτη η διοργανώτρια αρχή, η FIA.

Το ιαπωνικό γκραν πρι διεξάγεται παραδοσιακά μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, αλλά θα είναι ο τέταρτος αγώνας της επόμενης σεζόν. Η σεζόν του 2024 με 24 αγώνες ξεκινά στο Μπαχρέιν τον Μάρτιο και ολοκληρώνεται στο Άμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο.

Φωτογραφία αρχείου που τραβήχτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2019 και δείχνει το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στην πίστα Suzuka στο νομό Mie, στην κεντρική Ιαπωνία ( WeLoveSports)

Η Αυστραλία θα φιλοξενήσει την τρίτη φάση και η Κίνα την πέμπτη.

Το ημερολόγιο του 2024 “καταδεικνύει σημαντικά βήματα προς τους κοινούς μας στόχους”, δήλωσε ο Mohammed Ben Sulayem, πρόεδρος της FIA, αναφερόμενος στον στόχο της F1 να έχει μηδενικές καθαρές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030.

“Θέλουμε να κάνουμε το παγκόσμιο θέαμα της Formula 1 πιο αποτελεσματικό από άποψη περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και πιο εύκολο στη διαχείριση για το προσωπικό που ταξιδεύει και αφιερώνει τόσο πολύ από το χρόνο του στο άθλημά μας”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε: “Το ταξίδι μας προς ένα πιο βιώσιμο ημερολόγιο θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, καθώς συνεχίζουμε να εξορθολογίζουμε τις λειτουργίες στο πλαίσιο της δέσμευσής μας Net Zero 2030”.