Μπάντμιντον: Ο Κουνλαβούτ νίκησε τον Ναραόκα στον τελικό των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο Ταϊλανδός Kunlavut Vitidsarn πάλεψε για να νικήσει τον Ιάπωνα Kodai Naraoka με 19-21, 21-18, 21-7 στον τελικό του μονού ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Badminton την Κυριακή.

Αφού κέρδισε ένα κλειστό δεύτερο παιχνίδι, ο τρίτος seeded Kunlavut πήρε προβάδισμα 10-1 εναντίον του κουρασμένου τέταρτου seeded Naraoka στο τρίτο παιχνίδι. Αυτή η μάχη μεταξύ των 22χρονων διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος στην Κοπεγχάγη.

Ο Ταϊλανδός Kunlavut Vitidsarn παίζει ένα χτύπημα εναντίον του Ιάπωνα Kodai Naraoka κατά τη διάρκεια του τελικού του μονού ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Badminton στην Κοπεγχάγη στις 27 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Ιάπωνας Kodai Naraoka παίζει ένα χτύπημα εναντίον του Ταϊλανδού Kunlavut Vitidsarn κατά τη διάρκεια του τελικού του απλού ανδρών του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάντμιντον στην Κοπεγχάγη στις 27 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Kunlavut είχε επίσης νικήσει τον Naraoka στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων του 2018.

“Το δεύτερο παιχνίδι θα μπορούσε να έχει πάει όπως και να ‘χει, και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό”, δήλωσε ο Naraoka, “Συνολικά, είμαι χαρούμενος που κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Naraoka προσπαθούσε να γίνει μόλις ο δεύτερος Ιάπωνας που κατακτά τον τίτλο στο μονό ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τον Kento Momota το 2018 και το 2019.

Στον τελικό του μονού γυναικών, η Νοτιοκορεάτισσα An Se Young κέρδισε την Ισπανίδα Carolina Marin με 21-12, 21-10.

Η Marin είχε φτάσει στον τελικό το Σάββατο χάρη στην ημιτελική νίκη της με 23-21, 21-13 επί της δύο φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας Akane Yamaguchi (Ιαπωνία).