Μπάσκετ: Γουατανάμπε και Χατσιμούρα σε αναζήτηση τίτλου στη νέα σεζόν του ΝΒΑ

Οι αστέρες της ιαπωνικής εθνικής ομάδας Γιούτα Γουατανάμπε των Φοίνιξ Σανς και Ρούι Χατσιμούρα των Λος Άντζελες Λέικερς εξέφρασαν αμφότεροι τη Δευτέρα τις φιλοδοξίες τους για το πρωτάθλημα ενόψει της έναρξης της σεζόν του ΝΒΑ αργότερα τον Οκτώβριο.

Αφού βοήθησε την οικοδέσποινα Ιαπωνία να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, ο 28χρονος Watanabe ήταν αισιόδοξος για τις προοπτικές του Φοίνιξ στην media day των Suns τη Δευτέρα.

Οι Suns, φιναλίστ το 2020-2021, αναμένεται να διεκδικήσουν τον πρώτο τους τίτλο με μια “μεγάλη τριάδα” των αστέρων Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ. Προσέλαβαν επίσης τον Γουατανάμπε, τον πρώην swingman των Μπρούκλιν Νετς, κατά τη διάρκεια της off-season.

Ο παίκτης των Phoenix Suns Yuta Watanabe μιλάει στην media day της ομάδας του NBA στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 2 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο μοναδικός στόχος αυτής της ομάδας”, δήλωσε ο Γουατανάμπε, που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, αφού ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΝΒΑ της Ακατσούκι Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Οκινάουα.

“Κατάφερα να βάλω φωτιά στο ιαπωνικό μπάσκετ”, είπε. “Θα δουλέψω σκληρά για ό,τι με περιμένει στο ΝΒΑ και ελπίζω να μεταφερθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Χατσιμούρα δήλωσε ότι ο στόχος του ίδιου και των Λέικερς για την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ “δεν θα αλλάξει ποτέ”, καθώς επιδιώκουν το 18ο έμβλημα πρωταθλήματος και το πρώτο από τη σεζόν 2019-2020.

Ο 25χρονος πέρασε μεγάλο μέρος του καλοκαιριού προπονούμενος με τον συμπαίκτη του στους Λέικερς Λεμπρόν Τζέιμς και μαθαίνοντας ό,τι μπορούσε από τον μελλοντικό Hall of Famer.

“Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα, μαθαίνοντας από αυτόν, φυσικά στο γήπεδο, αλλά και εκτός γηπέδου, πώς φροντίζει το σώμα του, (στην αίθουσα με τα βάρη), όλα τα είδη των πραγμάτων”, δήλωσε ο Χατσιμούρα.

Ο παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς Ρούι Χατσιμούρα μιλάει στην ημέρα ενημέρωσης της ομάδας του ΝΒΑ στο Ελ Σεγκούντο της Καλιφόρνια στις 2 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Χατσιμούρα, ο οποίος ανταλλάχθηκε με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς στα μέσα της περασμένης σεζόν, δήλωσε ότι επικεντρώθηκε στο footwork και το post play κατά τη διάρκεια των προπονήσεων με τον Τζέιμς.

“Το footwork θα με βοηθήσει να παίξω με διαφορετικούς τρόπους”, είπε. “Τον παρακολουθούσα προσεκτικά και μου έμαθε πολλά μικρά κόλπα.

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο παρέλειψε το Παγκόσμιο Κύπελλο για να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για την πρώτη του πλήρη σεζόν με τους Λέικερς, αλλά παρακολούθησε στενά την πρόοδο της Ιαπωνίας, καθώς κέρδισε τη Φινλανδία, το Πράσινο Ακρωτήριο και τη Βενεζουέλα για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μη διοργανώτρια χώρα για πρώτη φορά από το 1976.

“Ήμουν πολύ χαρούμενος με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, δήλωσε ο Χατσιμούρα, ο οποίος δεν είπε αν σκοπεύει να είναι μέλος της εθνικής ομάδας το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι.