Μπάσκετ: Η Γερμανία νίκησε την Ιαπωνία για να ανοίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Γερμανία αποδείχθηκε πολύ δυνατή για την Ιαπωνία στην πρεμιέρα του Ε’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA την Παρασκευή, κερδίζοντας τους συνδιοργανωτές του τουρνουά με 81-63, χάρη σε μια εμφάνιση 25 πόντων και 9 ριμπάουντ από τον ψηλό των Orlando Magic, Μόριτζ Βάγκνερ.

Ο Τζος Χόκινσον (L) της Ιαπωνίας ανεβαίνει για ένα ριμπάουντ εναντίον της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου του αγώνα τους για τον όμιλο Ε στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ στις 25 Αυγούστου 2023 στην Okinawa Arena στην Οκινάουα της νότιας Ιαπωνίας ( WeLoveSports).

Ο γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς, Ντένις Σρόντερ, πέτυχε 14 πόντους και ο σέντερ των Ιντιάνα Πέισερς, Ντάνιελ Τέις, 13 πόντους για τους χάλκινους Ολυμπιονίκες του Ευρωμπάσκετ 2022, οι οποίοι προηγήθηκαν σε κάθε αλλαγή στην Οκινάουα Αρένα.

Ο Γιούτα Γουατανάμπε έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την 36η Ιαπωνία στο παιχνίδι, με 20 πόντους, έξι ριμπάουντ και δύο κόντρες.

Ο swingman των Φοίνιξ Σανς, ο οποίος έχασε τα περισσότερα από τα παιχνίδια προθέρμανσης της Ιαπωνίας με τραυματισμό στον αστράγαλο, έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του στην ομάδα του προπονητή Τομ Χοβάσε. Σημείωσε οκτώ από τους έντεκα πόντους της Ιαπωνίας στην πρώτη περίοδο και ξεσήκωσε το κοινό μπλοκάροντας δύο πρώιμες βολές.

Ο Γιουντάι Μπάμπα πρόσθεσε 15 πόντους για την Ιαπωνία, η οποία δεν είχε άλλους διψήφιους σκόρερ.

Η Αυστραλία (3η) νίκησε τη Φινλανδία (24η) με 98-72 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Ε στην Οκινάουα την Παρασκευή.

Ο Γερμανός Dennis Schroder (C, R) ντριμπλάρει καθώς ο Ιάπωνας Yuki Kawamura (C, L) αμύνεται κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του αγώνα τους για τον όμιλο Ε στον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ στις 25 Αυγούστου 2023 στην Okinawa Arena στην Οκινάουα της νότιας Ιαπωνίας ( WeLoveSports).