Μπάσκετ: Η Ιαπωνία θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην ανερχόμενη δύναμη Γερμανία

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιαπωνίας, Τομ Χοβάσε (πίσω, δεξιά) και το μέλος της ομάδας, Γιούτα Γουατανάμπε (πίσω, αριστερά) των Φοίνιξ Σανς του ΝΒΑ, χαμογελούν κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Οκινάουα Αρένα στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 23 Αυγούστου 2023, δύο ημέρες πριν η συνδιοργανώτρια ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA αντιμετωπίσει την αντίπαλο του ομίλου Ε, Γερμανία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports


ΟΚΙΝΑΒΑ, Ιαπωνία – Η Ιαπωνία, συνδιοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA, θα ξεκινήσει την Παρασκευή στην Οκινάουα Αρένα απέναντι σε μια γερμανική ομάδα που αναζητά μια θέση στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος.

Με επικεφαλής τον επί 10 χρόνια βετεράνο πόιντ γκαρντ του ΝΒΑ, Ντένις Σρόντερ, η ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2022 έφτασε στην Ιαπωνία μετά από μια δυνατή πορεία επίδειξης, η οποία κορυφώθηκε με την ήττα με 91-99 από τις Ηνωμένες Πολιτείες την Κυριακή, κατά την οποία πίεσε στα όρια τα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας Dennis Schroder προπονείται στην Okinawa Arena στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, στις 23 Αυγούστου 2023, πριν από έναν αγώνα του FIBA World Cup εναντίον της συνδιοργανώτριας Ιαπωνίας. ( WeLoveSports)

Με μια αποστολή του ΝΒΑ που περιλαμβάνει επίσης τα αδέρφια Franz και Moritz Wagner των Orlando Magic και τον σέντερ Daniel Theis των Indiana Pacers, η ευρωπαϊκή ομάδα έχει επιλεγεί από ορισμένους ειδικούς να τερματίσει στην κορυφή του πιο δύσκολου ομίλου του τουρνουά, του Group E, στην Okinawa Arena.

Η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, θα επιδιώξει να ισοφαρίσει τη Γερμανία, που βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την ήττα με 81-70 στην τελευταία τους συνάντηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA του 2006 στην Ιαπωνία.

Συνοδοί οικοδεσπότες με τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία αυτή τη φορά, η Ιαπωνία αντιμετωπίζει μια τρομερή μάχη για να βγει από έναν όμιλο που περιλαμβάνει επίσης την Αυστραλία (Νο. 3) και τη Φινλανδία (Νο. 24).

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Akatsuki, Tom Hovasse, ο οποίος οδήγησε τη γυναικεία ομάδα της χώρας στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δήλωσε ότι στόχος του είναι να τερματίσει στην κορυφή των ασιατικών ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να κερδίσει την αυτόματη πρόκριση για τους Αγώνες του επόμενου έτους στο Παρίσι.

Ο Αμερικανός τακτικός θα επιδιώξει να αναστατώσει τους πιο διάσημους αντιπάλους της Ιαπωνίας με ένα δυναμικό στυλ παιχνιδιού, που θα χαρακτηρίζεται από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και πολλά σουτ τριών πόντων.

Αναμφίβολα θα χρειαστεί επιδόσεις από τον swingman των Phoenix Suns Yuta Watanabe – τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ιαπωνίας στο ΝΒΑ ελλείψει του επιθετικού των Los Angeles Lakers Rui Hachimura – καθώς και από τον ελεύθερο ηλεκτρονικό των Nebraska Cornhuskers Keisei Tominaga, αν η Ιαπωνία θέλει να αψηφήσει τις πιθανότητες στο “γκρουπ του θανάτου” της Okinawa.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιαπωνίας Τομ Χοβάσε παρακολουθεί τους παίκτες του να προπονούνται στην Οκινάουα Αρένα στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 23 Αυγούστου 2023, δύο ημέρες πριν η συνδιοργανώτρια ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIBA αντιμετωπίσει τη Γερμανία, μέρος του ομίλου Ε. ( WeLoveSports) == WeLoveSports