Μπάσκετ: Η Ιαπωνία νίκησε την Ταϊβάν και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Ιαπωνία νίκησε την Ταϊβάν με 92-56 την Κυριακή, καθώς οι συνδιοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA ολοκλήρωσαν μια φιλική σειρά δύο αγώνων με τέλειο ρεκόρ απέναντι στους Ασιάτες γείτονές τους.

Η Ιαπωνία, νικήτρια με 108-86 το Σάββατο, επίσης στην Hamamatsu Arena στο νομό Σιζουόκα, προηγήθηκε με 26-7 στην πρώτη περίοδο και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, με κορυφαίο τον Χιροτάκα Γιόσι με 16 πόντους.

Οι Keisei Tominaga, Josh Hawkinson και Yudai Nishida έφτασαν επίσης σε διψήφιο αριθμό πόντων για την 36η θέση της κατάταξης της Ιαπωνίας, ενώ ο Mohammad Al Bachir Gadiaga οδήγησε και τις δύο ομάδες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με 18 πόντους για την 69η Ταϊβάν.

Η Ιαπωνία θα δώσει πέντε αγώνες προθέρμανσης τον Αύγουστο, δύο με τη Νέα Ζηλανδία και από έναν με την Αγκόλα, τη Γαλλία και τη Σλοβενία.

Η Ιαπωνία θα παίξει αγώνες για τον όμιλο Ε του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Αυστραλίας, της Γερμανίας και της Φινλανδίας στην Οκινάουα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο, που διοργανώνεται από κοινού με τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, θα διαρκέσει από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Ιάπωνας Hirotaka Yoshii καρφώνει κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου ενός διεθνούς φιλικού αγώνα με την Ταϊβάν στην Hamamatsu Arena στο νομό Shizuoka στις 9 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)