Μπάσκετ: Η Ιαπωνία νίκησε τη Νέα Ζηλανδία

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών της Ιαπωνίας, η Akatsuki Five, βασίστηκε στη σταθερή άμυνα και νίκησε τη Νέα Ζηλανδία με 79-72 στον αγώνα προθέρμανσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Τετάρτη.

Ο Κεϊσέι Τομινάγκα ηγήθηκε της Ιαπωνίας με 13 πόντους και τέσσερα μέλη της ομάδας του προπονητή Τομ Χόβασε σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων στην Open House Arena Ota στη νομαρχία Γκούνμα.

Ο Γιαπωνέζος Yuki Togashi προωθεί την μπάλα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα προθέρμανσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ εναντίον της Νέας Ζηλανδίας στην Ota Open House Arena στο νομό Gunma στις 2 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Προερχόμενη με 29-17 μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, άρχισε να αυξάνει την αμυντική πίεση στους αντιπάλους της, που βρίσκονται στην 26η θέση, και τελείωσε με 25 πόντους από λάθη, έναντι επτά για τη Νέα Ζηλανδία.

“Δεν ήμασταν πολύ καλοί στην αρχή, αλλά από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά η άμυνά μας έκανε καλή δουλειά στην κατάσχεση της μπάλας”, δήλωσε ο Χόβασε.

Ο Φιν Ντελάνι των Ψηλομαύρων ήταν ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους.

Η Ιαπωνία θα δώσει αγώνες για τον Ε’ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αυστραλία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία στην Οκινάουα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο, που διοργανώνεται από κοινού με τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, θα διαρκέσει από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.