Μπάσκετ: Η Ιαπωνία νίκησε τη Νέα Ζηλανδία και προκρίθηκε στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου

Η πέντε φορές πρωταθλήτρια Ιαπωνία προκρίθηκε στον τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου γυναικών της FIBA με μια συντριπτική νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας με 88-52 το Σάββατο.

Η φόργουορντ Stephanie Mawuli πέτυχε 17 πόντους και μάζεψε έξι ριμπάουντ, ενώ η Monica Okoye πρόσθεσε 16 πόντους από τον πάγκο της Ιαπωνίας.

Η Stephanie Mawuli (2η από αριστερά) τρέχει ανάμεσα στις παίκτριες της Νέας Ζηλανδίας κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Ασιατικού Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών στο Σίδνεϊ την 1η Ιουλίου 2023. (AP/ WeLoveSports)

Η ομάδα του Τόρου Ονζούκα, που βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πήρε τον έλεγχο του ημιτελικού στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού Πάρκου του Σίδνεϊ με ένα πρώτο δεκάλεπτο 24-11 και δεν προβληματίστηκε ποτέ από τις αντιπάλους της, που βρίσκονται στην 29η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ιαπωνία βασίστηκε σε μια ασφυκτική άμυνα για να δημιουργήσει το γρήγορο transition game της, αναγκάζοντας τη Νέα Ζηλανδία σε 24 λάθη, ενώ υπέπεσε σε μόλις πέντε.

Οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες του Τόκιο έφτασαν στα ημιτελικά με ένα τέλειο ρεκόρ 3-0 στον όμιλο, εξασφαλίζοντας τη θέση τους στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου Φεβρουαρίου. Στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ημιτελικού μεταξύ της Κίνας και της διοργανώτριας Αυστραλίας.