Μπάσκετ: Η Ιαπωνία χάνει από την Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η προσπάθεια της συνδιοργανώτριας Ιαπωνίας να προκριθεί στον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ της FIBA έληξε την Τρίτη με την ήττα με 109-89 από τη βαριά Αυστραλία.

Προσπαθώντας να μιμηθεί τη νίκη της Κυριακής επί της Φινλανδίας με 98-88, η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ήρθε αντιμέτωπη με έναν τοίχο στο πρόσωπο της Αυστραλίας, που βρίσκεται στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στην Okinawa Arena.

Ο Γιαπωνέζος Yuta Watanabe ντριμπλάρει την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ε’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA εναντίον της Αυστραλίας στην Okinawa Arena στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 29 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η ομάδα του Μπράιαν Γκουρτζιάν, που κατέκτησε το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο, συνδύασε μια ισχυρή εσωτερική παρουσία με ακριβή εξωτερικά σουτ για να ξεπεράσει μια ιαπωνική ομάδα που ξεκίνησε ελπιδοφόρα, αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της στο παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουν και οι δύο ομάδες.

Ο γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Τζος Γκίντι, ήταν ο κορυφαίος των Μπούμερς με 26 πόντους και 11 ασίστ, ενώ ο ψηλός των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, Ξαβιέ Κουκς, συνεισέφερε 24 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Μετά την τερατώδη εμφάνιση με 28 πόντους και 19 ριμπάουντ κόντρα στη Φινλανδία, ο Ιάπωνας σέντερ Τζος Χόκινσον ήταν και πάλι τεράστιος, πετυχαίνοντας 33 πόντους και μαζεύοντας επτά ριμπάουντ. Ο swingman των Phoenix Suns, Yuta Watanabe, πρόσθεσε 24 πόντους και επτά ριμπάουντ για την ομάδα του προπονητή Tom Hovasse, πριν αποχωρήσει με φάουλ 1:40 πριν το τέλος.

Η Ιαπωνία ολοκλήρωσε την πρώτη φάση των ομίλων με ρεκόρ 1-2, ενώ η Αυστραλία με 2-1 προκρίθηκε στη δεύτερη φάση των 16 ομάδων στην Οκινάουα μαζί με την νικήτρια του ομίλου Γερμανία.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, η 11η Γερμανία βελτίωσε το σκορ σε 3-0 με νίκη 101-75 επί της 24ης Φινλανδίας, η οποία τερμάτισε με 0-3.

Ο Τζόσουα Χόκινσον της Ιαπωνίας (L) μπλοκάρει μια βολή κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του αγώνα του Ε’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA εναντίον της Αυστραλίας στην Okinawa Arena στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, 29 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η ομάδα της Ιαπωνίας παρατάσσεται στο γήπεδο στην Οκινάουα Αρένα στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 29 Αυγούστου 2023, πριν από τον αγώνα του Ε’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA με την Αυστραλία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports