Μπάσκετ: Η Κίνα βάζει τέλος στη σειρά τίτλων της Ιαπωνίας στο ασιατικό κύπελλο γυναικών της FIBA

Η Κίνα στέρησε από την Ιαπωνία τον έκτο διαδοχικό τίτλο της στο FIBA Women’s Asian Cup την Κυριακή με νίκη 73-71 σε έναν τελικό που έπαιξε καρφί στο Olympic Park Sports Centre του Σίδνεϊ.

Η σέντερ Χαν Ξου ηγήθηκε της Κίνας με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ η φόργουορντ Μάκι Τακάντα σημείωσε 17 πόντους για την Ιαπωνία.

Η Han Xu της Κίνας οδηγεί στο καλάθι κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα του FIBA Women’s Asian Cup 2023 μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας στο Sydney Olympic Park Sports Centre στις 2 Ιουλίου 2023 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. (Getty/ WeLoveSports)

Με την Ιαπωνία να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 66-60 και κάτι περισσότερο από δύο λεπτά για το τέλος του αγώνα, η τερματοφύλακας Σάκι Χαγιάσι έφερε τους πρωταθλητές στα ίσια, μετατρέποντας ένα γρήγορο τρίποντο και στη συνέχεια ένα σουτ τριών πόντων.

Ο 205cm Han απάντησε με ένα λέι απ από ένα put-back με 1:05 να απομένει, δίνοντας στην Κίνα ένα προβάδισμα 68-66 που δεν έχασε ποτέ.

Η Saki Hayashi της Ιαπωνίας αμφισβητείται από την Wang Siyu της Κίνας κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα του FIBA Women’s Asian Cup 2023 μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας στο Sydney Olympic Park Sports Centre στις 2 Ιουλίου 2023 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. (Getty/ WeLoveSports)

Και οι δύο ομάδες είχαν ήδη εξασφαλίσει τις θέσεις τους στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων για το Παρίσι του 2024 τον ερχόμενο Φεβρουάριο με την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου.

Η οικοδέσποινα Αυστραλία νίκησε τη Νέα Ζηλανδία με 81-59 στον αγώνα για την τρίτη θέση.