Μπάσκετ: Η ομάδα ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του κόσμου επεκτείνεται

Ο Γιούτα Γουατανάμπε των Φοίνιξ Σανς δίνει συνέντευξη στην κατασκήνωση της ιαπωνικής εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Τόκιο στις 30 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο swingman των Φοίνιξ Σανς Γιούτα Γουατανάμπε προπονήθηκε με την εθνική ομάδα ανδρών της Ιαπωνίας για πρώτη φορά μετά από περίπου ένα χρόνο την Κυριακή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA, το οποίο αρχίζει στις 25 Αυγούστου.

Η Ιαπωνία συνδιοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία. Η ομάδα του προπονητή Tom Hovasse θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, τη Φινλανδία και τη χάλκινη Ολυμπιονίκη του Τόκιο Αυστραλία στον όμιλο Ε στην Okinawa Arena.

Ο 28χρονος Γουατανάμπε, ο οποίος αναμένεται να επωμιστεί μεγάλο μέρος του φόρτου εργασίας της Ιαπωνίας, ελλείψει του συμπαίκτη του στο ΝΒΑ, Ρουί Χατσιμούρα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του μετά την ένταξή του στους μελλοντικούς συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα στο προπονητικό κέντρο του Τόκιο.

“Μόλις έφτασα, έχω ακόμα πολλά να μάθω, αλλά εξοικειώνομαι πολύ καλά με την ομάδα. Ανυπομονώ για το επόμενο στάδιο”, δήλωσε ο Watanabe.

Ο Χόβασε ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Γουατανάμπε στους δύο αγώνες προθέρμανσης με τη Νέα Ζηλανδία την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Με τον τερματοφύλακα Γιούκι Τογκάσι να γιορτάζει την Κυριακή τα 30ά του γενέθλια, μέλη της ομάδας πρόσφεραν στον ελεύθερο σκοπευτή της Τσίμπα Τζετς μια τούρτα και του έκαναν καντάδα.

“Τώρα που είμαι 30 ετών, πρέπει να φροντίσω να προσέχω τον εαυτό μου”, δήλωσε ο Τογκάσι.

Ο τερματοφύλακας Γιούκι Καβαμούρα, ο οποίος έχασε τέσσερις αγώνες προθέρμανσης τον Ιούλιο λόγω τραυματισμού, πήρε μέρος σε προπόνηση σκοποβολής.

Ο Γιούτα Γουατανάμπε (2ος από δεξιά) των Φοίνιξ Σανς συνομιλεί με τους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης της ιαπωνικής εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Τόκιο στις 30 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο γκαρντ Γιούκι Τογκάσι κρατάει μια τούρτα για τα 30α γενέθλιά του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ιαπωνικής εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών στο Τόκιο στις 30 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Γιούτα Γουατανάμπε των Φοίνιξ Σανς προπονείται με την εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών της Ιαπωνίας στο Τόκιο στις 30 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)