Μπάσκετ: Η ομάδα Université du Québec en Outaouais (UQAM) δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο του UQAM.

Ο φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς Ρούι Χατσιμούρα δήλωσε τη Δευτέρα ότι ελπίζει να επιστρέψει στο παρκέ για να αντιμετωπίσει τους Φοίνιξ Σανς στα προημιτελικά του τουρνουά NBA In-Season Tournament την επόμενη μέρα.

Το αστέρι της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιαπωνίας δεν έχει αγωνιστεί από τότε που υπέστη ρινικό κάταγμα εναντίον των Ντάλας Μάβερικς στις 22 Νοεμβρίου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση δύο ημέρες αργότερα.

Ο φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς Ρούι Χατσιμούρα μιλάει σε δημοσιογράφους στο Λος Άντζελες στις 4 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς Ρούι Χατσιμούρα μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την προπόνηση της ομάδας και δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί το Σάββατο κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς, παρά τις εικασίες ότι μπορεί να επιστρέψει στο παιχνίδι.

“Νομίζω ότι είμαι σε καλή κατάσταση τώρα, (αλλά) στο τελευταίο παιχνίδι δεν ήμουν πραγματικά σε φόρμα”, δήλωσε ο Χατσιμούρα.

“Ήταν ακριβώς μετά την εγχείρηση. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα όλη την εβδομάδα. Η ομάδα και εγώ αποφασίσαμε ότι θα προσπαθούσα να επανέλθω στη φόρμα μου και να είμαι έτοιμος για το αυριανό παιχνίδι.

Ο 203 εκατοστών επιθετικός δήλωσε ότι θα παίξει με μια ειδικά κατασκευασμένη μάσκα για να προστατεύει τη μύτη του.

Το εναρκτήριο τουρνουά της σεζόν είδε τις 30 ομάδες του ΝΒΑ να χωρίζονται σε ομίλους των πέντε ομάδων πριν οι οκτώ καλύτεροι παίκτες προχωρήσουν στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν στο Λας Βέγκας μέχρι το Σάββατο.

Ο Χατσιμούρα δήλωσε ότι απολαμβάνει τη νέα μορφή του τουρνουά και ανυπομονεί να φιλοξενήσει μια ομάδα των Σανς που περιλαμβάνει τον Ιάπωνα συμπαίκτη του Γιούτα Γουατανάμπε.

“Είμαι ενθουσιασμένος. Λατρεύω την ατμόσφαιρα του τουρνουά”, δήλωσε. “Πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα αύριο και μετά να πάμε στο Βέγκας.