Μπάσκετ: Οι Λέικερς σημείωσαν νέο ρεκόρ 24 πόντων για την επιστροφή τους στις αγωνιστικές υποχρεώσεις

Ο Ιάπωνας φόργουορντ Ρούι Χατσιμούρα επέστρεψε από το πρωτόκολλο διάσεισης και σημείωσε 24 πόντους, που ήταν το ρεκόρ της σεζόν, την Τετάρτη στην ήττα των Λος Άντζελες Λέικερς με 128-94 από τους Χιούστον Ρόκετς.

Ο Χατσιμούρα ήρθε από τον πάγκο για να οδηγήσει τους Λέικερς στο σκοράρισμα, έχοντας 10 στα 14 με οκτώ ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα και ένα μπλοκ σε 25 λεπτά στο Toyota Center του Χιούστον.

Οι Ρόκετς προηγήθηκαν με 32-19 στο τέλος της πρώτης περιόδου, πριν διευρύνουν το προβάδισμά τους σε κάθε ανάπαυλα και κερδίσουν άνετα, με κινητήριο μοχλό τους 28 πόντους του Τζέιλεν Γκριν.

Ο Rui Hachimura του Λος Άντζελες καρφώνει τη μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους Houston Rockets στο Χιούστον του Τέξας, στις 8 Νοεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

“Παρακολουθούσα το παιχνίδι στην αρχή της πρώτης περιόδου και ήταν ορθάνοιχτο, κανείς δεν ήταν στο ζωγραφιστό, οπότε αυτό έκανα φυσικά. Αυτή ήταν η νοοτροπία μου”, δήλωσε ο Χατσιμούρα.

“Λέμε από την αρχή της σεζόν ότι το πρώτο δεκάλεπτο είναι το κλειδί….. Ως ομάδα, απλά πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι, απλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι.

Ο Χατσιμούρα ήταν εκτός από τότε που δέχτηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο στην ήττα των Λέικερς από τους Σακραμέντο Κινγκς στις 29 Οκτωβρίου. Αρχικά αποκλείστηκε με θλάση στο αριστερό μάτι πριν υποβληθεί στο πρωτόκολλο διάσεισης του ΝΒΑ.

“Έχασα μερικά παιχνίδια, αλλά κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου μπόρεσα να παρακολουθήσω τα παιχνίδια και να δω πού θα μπορούσα να ταιριάξω σε αυτή την ομάδα”, δήλωσε ο Χατσιμούρα. “Έπαιξα πιο σκληρά σήμερα και έδωσα ενέργεια στην ομάδα ερχόμενος από τον πάγκο.

“(Κατά τη διάρκεια του πάγκου μου), προετοιμάστηκα παίζοντας 4 εναντίον 4 και 5 εναντίον 5 με τους νεαρούς της ομάδας. Ήθελα απλώς να έχω αντίκτυπο σήμερα.