Μπάσκετ: Ο Κεϊσέι Τομινάγκα ηγείται της Ιαπωνίας κόντρα στην Αγκόλα σε αγώνα προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Το αστέρι του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, Keisei Tominaga, πέτυχε έξι τρίποντα και σημείωσε και τους 20 πόντους της ομάδας του. Η Ιαπωνία νίκησε την Τρίτη την Αγκόλα με 75-65 σε αγώνα προθέρμανσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ.

Η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετέτρεψε ένα 49-44 σε 51-49 στα τέλη της τρίτης περιόδου και δεν κοίταξε ποτέ πίσω της απέναντι στην 41η Ανγκόλα στην Ariake Arena του Τόκιο.

Ο Keisei Tominaga (30) της Ιαπωνίας ρίχνει τρίποντο κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου του αγώνα προθέρμανσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ με την Αγκόλα στις 15 Αυγούστου 2023 στην Ariake Arena στο Τόκιο ( WeLoveSports).

Ο Τομινάγκα πέτυχε έξι από τα 14 τρίποντα που πέτυχε. Ο πλέι μέικερ των Chiba Jets, Yuki Togashi, πρόσθεσε 13 πόντους για την ομάδα του προπονητή Tom Hovasse.

Πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε για την Ιαπωνία όταν ο Γιούτα Γουατανάμπε των Φοίνιξ Σανς δεν επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στον δεξιό αστράγαλο στη δεύτερη περίοδο.

Ο Ιάπωνας Γιούτα Γουατανάμπε (12) σε δράση κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του αγώνα προθέρμανσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ με την Αγκόλα στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 15 Αυγούστου 2023 ( WeLoveSports).

Η Ιαπωνία θα παίξει επίσης αγώνες προθέρμανσης εναντίον της Γαλλίας την Πέμπτη και της Σλοβενίας το Σάββατο, πριν αντιμετωπίσει την 11η Γερμανία στις 25 Αυγούστου, ημέρα έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο θα συνδιοργανώσουν οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία και η Ινδονησία.

Η Ιαπωνία κληρώθηκε επίσης με τη Φινλανδία (24η) και την Αυστραλία (3η) σε έναν δύσκολο όμιλο Ε στην Οκινάουα Αρένα. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στον δεύτερο γύρο.