Μπάσκετ: Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας.

Ένας σίγουρος Γιούτα Γουατανάμπε δήλωσε την Κυριακή ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει τους Φοίνιξ Σανς να κυνηγήσουν φέτος το πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Ο Γιούτα Γουατανάμπε των Φοίνιξ Σανς ντριμπλάρει την μπάλα κατά τη διάρκεια αγώνα προετοιμασίας με τους Ντιτρόιτ Πίστονς στην Little Caesars Arena στο Ντιτρόιτ στις 8 Οκτωβρίου 2023. (NBAE/Getty/ WeLoveSports)

Ο 28χρονος από το Ακατσούκι της Ιαπωνίας αγωνίστηκε 30 λεπτά με τους Σανς στη νίκη με 130-126 στην παράταση επί των Ντιτρόιτ Πίστονς στο παιχνίδι προετοιμασίας στη Little Caesars Arena, έχοντας 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και δύο κλεψίματα.

Αφού δυσκολεύτηκε να καθιερωθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων θητειών του στο ΝΒΑ με το Μέμφις και το Μπρούκλιν, ο Γουατανάμπε έφτασε στο Φοίνιξ εκτός σεζόν με τη σιγουριά ενός διετούς συμβολαίου και ενός σαφώς καθορισμένου ρόλου.

Με το ρόστερ των Σανς να είναι χτισμένο γύρω από τη “μεγάλη τριάδα” των Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλεϊ Μπιλ, η δουλειά του Γουατανάμπε θα είναι να συμπληρώνει τα αστέρια με σουτ και άμυνα από τον πάγκο.

“Είμαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου”, δήλωσε ο Watanabe. “Αισθάνομαι ότι έχω αποκτήσει μεγάλη δύναμη. Έχω μάθει να βγάζω πολλή ενέργεια και ταυτόχρονα να διατηρώ τον έλεγχο.

Ο 2.03μ. swingman, ο οποίος βοήθησε την Ιαπωνία να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA, έχει βάλει στόχο να βελτιώσει την ευστοχία του στα τρίποντα από το 44.4% την περασμένη σεζόν στο 50%, προκειμένου να συμβάλει στο πρώτο πανό του πρωταθλήματος των Σανς.

“Για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να κάνουμε ό,τι κάναμε σε υψηλότερο επίπεδο”, δήλωσε.