Μπάσκετ: Το αστέρι των Μπούμερς της Β-λίγκας Κέι προειδοποιεί την Αυστραλία να μην εμπιστεύεται την Ιαπωνία

Η Αυστραλία που διεκδικεί μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA δεν περιμένει ένα εύκολο παιχνίδι απέναντι στη συνδιοργανώτρια και αντίπαλο στον όμιλο Ε, Ιαπωνία, παρά το χάσμα στην παγκόσμια κατάταξη μεταξύ των δύο ομάδων, δήλωσε την Κυριακή ο φόργουορντ Νικ Κέι.

Ο 31χρονος επιθετικός, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο με τους Boomers πριν από δύο χρόνια στο Τόκιο, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα Akatsuki Japan αφού πέρασε τις δύο τελευταίες σεζόν με την Shimane Susanoo Magic, μια ιαπωνική ομάδα της B-League.

Ο Αυστραλός φόργουορντ Νικ Κέι (L) οδηγεί στο καλάθι κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς αγώνα επίδειξης μπάσκετ εναντίον της Γαλλίας στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 20 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Με εξαίρεση τον swingman των Φοίνιξ Σανς Γιούτα Γουατανάμπε και τον γκαρντ του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα-Λίνκολν Κεϊσέι Τομινάγκα, η συνδιοργανώτρια χώρα της Ανατολικής Ασίας θα παρατάξει ένα ρόστερ από παίκτες της Β’ Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή στην Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης αφού βοήθησε τη χώρα του να κερδίσει με 78-74 τη συμπολίτισσα Γαλλία σε ένα παιχνίδι προθέρμανσης στο Τόκιο, ο Κέι είπε ότι το νούμερο 3 στον κόσμο, οι Μπούμερς, θα είναι προσεκτικοί με την Ιαπωνία που βρίσκεται στην 36η θέση της κατάταξης, ενόψει του τελευταίου αγώνα της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Οκινάουα Αρένα στις 29 Αυγούστου.

“Έχω παίξει εναντίον τους κάθε εβδομάδα και θα είναι πολύ δύσκολο να τους νικήσουμε”, δήλωσε ο Κέι.

“Προφανώς θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι όταν φτάσουμε στην Οκινάουα.

Αρκετοί παίκτες της Akatsuki Japan βρέθηκαν στο κοινό της Ariake Arena την Κυριακή, για να δουν από κοντά τους αντιπάλους τους στη φάση των ομίλων από το γήπεδο.

Αφού ξεκίνησε βασικός για την ομάδα του Μπράιαν Γκουρτζιάν, ο Κέι πέτυχε 12 πόντους, μάζεψε πέντε ριμπάουντ και έβαλε το σώμα του στη γραμμή για μια καθοριστική αμυντική ενέργεια στα τέλη του αγώνα απέναντι στους Les Bleus, οι οποίοι είχαν χτίσει ένα σημαντικό προβάδισμα νωρίς και δεν έμειναν ξανά πίσω μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Καθώς ο Γάλλος σέντερ Ρούντι Γκομπέρ έτρεχε προς το καλάθι, ο Κέι δέχτηκε αγκωνιά στο πρόσωπο από τον ψηλό των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με αποτέλεσμα ένα αντιαθλητικό φάουλ που επέτρεψε στην Αυστραλία να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 72-72, 1:16 πριν από το τέλος.

Στη συνέχεια, οι Μπούμερς πήραν το προβάδισμα με σουτ δύο πόντων του Πάτι Μιλς 0:36 πριν το τέλος, βγαίνοντας τελικά νικητές σε ένα ενίοτε θερμό παιχνίδι ανάμεσα σε πιθανούς αντιπάλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

“Ήταν σωματικό, αλλά αυτό είναι που θέλεις”, δήλωσε ο Κέι, του οποίου το κεφάλι ήταν βαριά δεμένο μετά το παιχνίδι.

“Αν παίζεις υποτονικά δεν θα είσαι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χαίρομαι που καταφέραμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, ένα δύσκολο παιχνίδι όπως αυτό, και θα γίνουμε καλύτεροι εξαιτίας αυτού”.

Ο swingman των Phoenix Suns Yuta Watanabe (R) και άλλα μέλη της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιαπωνίας παρακολουθούν τον αγώνα της Αυστραλίας με τη Γαλλία στην Ariake Arena στο Τόκιο στις 20 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Καθώς επικεντρωνόταν στη μάχη με την επιβλητική γαλλική frontcourt, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο πρώην παίκτης των Μπόστον Σέλτικς Γκουερσόν Γιαμπουσέ και ο σέντερ του Ολυμπιακού Μουσταφά Φαλ (2.18μ.), δεν ξέφυγε από την προσοχή του Κέι η παρουσία των φιλάθλων του Σιμάνε στο κοινό, που ζητωκραύγαζαν σε κάθε επαφή με τη μπάλα.

“Το λατρεύω. Οι οπαδοί της Σιμάνε είναι πραγματικά υπέροχοι, οι καλύτεροι στο πρωτάθλημα”, δήλωσε. “Είναι καλό που μπορέσαμε να πάμε εκεί, να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε μια νίκη γι’ αυτούς.

Η Γερμανία (11η) και η Φινλανδία (24η) θα συμμετάσχουν επίσης στον όμιλο Ε, με έδρα την Οκινάουα, καθώς και στον όμιλο ΣΤ που αποτελείται από το Πράσινο Ακρωτήριο, τη Σλοβενία, τη Γεωργία και τη Βενεζουέλα.