Μπάσκετ: Το Πράσινο Ακρωτήρι συνεχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Οκινάουα

Αφού έγραψε ιστορία με την πρώτη του παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA στην Οκινάουα, το μικρό Πράσινο Ακρωτήριο έβαλε ξανά το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ τη Δευτέρα, καθώς έγινε η μικρότερη χώρα που κερδίζει αγώνα στο τουρνουά.

Εκπροσωπώντας την αφρικανική νησιωτική χώρα με πληθυσμό λιγότερο από 600.000 κατοίκους, η ομάδα του 64ου προπονητή Εμάνουελ Τροβοάντα νίκησε την 17η Βενεζουέλα με 81-75 στην Οκινάουα Αρένα, προκαλώντας ζωηρούς πανηγυρισμούς μεταξύ παικτών και φιλάθλων.

Ο Έντι Ταβάρες του Πράσινου Ακρωτηρίου (Δ) επιχειρεί σουτ κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου του αγώνα του F’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA με τη Βενεζουέλα στην Okinawa Arena στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 28 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Το Πράσινο Ακρωτήριο, το οποίο δύο ημέρες νωρίτερα έγινε το μικρότερο έθνος που συμμετέχει στο τουρνουά και παρά την ήττα με 85-60 στην πρεμιέρα του Ομίλου F από τη Γεωργία, έδωσε στους φιλοξενούμενους οπαδούς του περισσότερους λόγους για να πανηγυρίσουν με τη νίκη της Δευτέρας, η οποία βασίστηκε σε μια ισχυρή αμυντική απόδοση του αστέρα Έντι Ταβάρες.

Ο φόργουορντ Μπετίνιο Γκόμες πέτυχε 22 πόντους, ενώ ο πίβοτ Γουίλ Ταβάρες πρόσθεσε 20 πόντους για να κρατήσει την αφρικανική ομάδα στο τουρνουά και να αποκλείσει τη Βενεζουέλα από τη διεκδίκηση.

“Είμαι άφωνος αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να τα καταλάβω όλα”, δήλωσε ο σέντερ-φορ Γουίλ Ταβάρες. “Σημαίνει πολλά για τη χώρα μου, για την οικογένειά μου, για μένα και για να εκπροσωπώ το Πράσινο Ακρωτήριο στο σύνολό του.

Ο Τροβοάντα δήλωσε ότι η ομάδα σκοπεύει να γιορτάσει τη στιγμή πριν επικεντρωθεί στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου F εναντίον της έβδομης Σλοβενίας και του σούπερ σταρ Λούκα Ντόντσιτς.

“Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για εμάς”, δήλωσε ο Trovoada. “Είμαστε ένα μικρό έθνος με μεγάλη καρδιά. Αυτοί οι εξαιρετικοί αθλητές εκπροσώπησαν τη χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Οι παίκτες του Πράσινου Ακρωτηρίου πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του F’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA στην Οκινάουα Αρένα στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία, στις 28 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Αναφερόμενος στο παρατσούκλι της ομάδας, τους Μπλε Καρχαρίες, ο Τροβοάντα δήλωσε ότι οι παίκτες του θα συνεχίσουν να επιδιώκουν να κάνουν την έκπληξη όταν παραταχθούν την Τετάρτη απέναντι σε μια ομάδα της Σλοβενίας που έχει χαρακτηριστεί ως διεκδικήτρια μεταλλίων.

“Η Σλοβενία είναι σίγουρα μια σπουδαία ομάδα, ο Ντόντσιτς είναι σίγουρα ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά έχουμε 12 καρχαρίες στη θάλασσα και είμαστε πεινασμένοι”, είπε.