Μπέιζμπολ:Η Ιαπωνία νίκησε τη Νότια Κορέα και εξασφάλισε μια θέση στον τελικό του ασιατικού πρωταθλήματος

Η Τσιχίρο Σουμίντα έβγαλε επτά γύρους χωρίς σκορ και η Τσουζέι Μανάμι πέτυχε ένα σόλο χόουμ ραν. Η Ιαπωνία νίκησε 2-1 τη Νότια Κορέα την Παρασκευή και εξασφάλισε μια θέση στον τελικό του Ασιατικού Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπέιζμπολ.

Η τρεις φορές πρωταθλήτρια του World Baseball Classic Ιαπωνία κατέκτησε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο τουρνουά τεσσάρων ομάδων στο Tokyo Dome, ενώ η Νότια Κορέα έμεινε με ρεκόρ 1-1.

Η Τσιχίρο Σουμίντα της Ιαπωνίας ρίχνει εναντίον της Νότιας Κορέας κατά τη διάρκεια αγώνα του Ασιατικού Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπέιζμπολ στο Tokyo Dome στις 17 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Sumida έβγαλε επτά άουτ και επέτρεψε μόλις τρία χτυπήματα, όλα singles, ενώ δεν περπάτησε κανέναν και έβγαλε έναν παίκτη εκτός.

Ο Yuki Okabayashi σημείωσε τον πρώτο γύρο του αγώνα όταν ο Shugo Maki έπεσε σε double play στο τρίτο inning.

Ένα inning αργότερα, ο Mannami σημείωσε ένα lob στον Lee Eui Lee, ο οποίος δούλεψε έξι innings. Η Νότια Κορέα λίγο έλειψε να αποφύγει τον αποκλεισμό, όταν ο Kim Whee Jip σημείωσε έναν αστακό με δύο άουτ στο ένατο inning.

“Ήξερα ότι θα ήταν ένα κλειστό παιχνίδι”, δήλωσε ο νέος προπονητής της Ιαπωνίας Hirokazu Ibata, “Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει περισσότερα τρεξίματα. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.

Ο Chusei Mannami της Ιαπωνίας χτυπάει ένα solo home run στο τέταρτο inning του αγώνα για το Ασιατικό Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Μπέιζμπολ εναντίον της Νότιας Κορέας στο Tokyo Dome στις 17 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Οι ρίπτες μας είχαν πολύ καλή απόδοση. Εκείνος (ο Sumida) επιτέθηκε στους παίκτες του χτυπήματος στη ζώνη του στράικ.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Ταϊβάν κέρδισε την Αυστραλία με 6-0 σε 10 innings για την πρώτη της νίκη σε δύο αγώνες. Η Αυστραλία έπεσε στο 0-2.

Ο νικητής του αγώνα του Σαββάτου το βράδυ μεταξύ της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία στον τελικό της Κυριακής.