Μπέιζμπολ: Αρχίζει η περίοδος διαπραγματεύσεων στο MLB για τον Ιάπωνα άσο Γιαμαμότο

Η Major League Baseball ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι 30 σύλλογοί της θα έχουν προθεσμία έως και 45 ημέρες από την Τρίτη για να διαπραγματευτούν ένα συμβόλαιο με τον Ιάπωνα pitcher Yoshinobu Yamamoto.

Η προθεσμία για την υπογραφή συμβολαίου με τον 25χρονο δεξιόχειρα, ο οποίος παραχωρήθηκε από τους Orix Buffaloes μετά από μια κυρίαρχη καριέρα στην Ιαπωνία, λήγει στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας στις 4 Ιανουαρίου.

Στη φωτογραφία που δόθηκε απεικονίζεται ο pitcher Yoshinobu Yamamoto ( WeLoveSports)

Ο Γιαμαμότο θεωρείται από τους αναλυτές του μπέιζμπολ ως ο δεύτερος καλύτερος ελεύθερος πράκτορας που είναι διαθέσιμος αυτή την offseason, ακριβώς πίσω από τον δύο φορές ομόφωνο MVP Σοχέι Οχτάνι, ο οποίος κέρδισε 10 παιχνίδια ως πίτσερ και χτύπησε 44 home runs για τους Los Angeles Angels φέτος.

Ομάδες όπως οι Los Angeles Dodgers και οι New York Yankees θα πρέπει να ενδιαφέρονται για τον Yamamoto.

Ο Jim Bowden του The Athletic, ενός συνδρομητικού αθλητικού ιστότοπου, προβλέπει ένα επταετές συμβόλαιο 211 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Yamamoto, ξεπερνώντας το επταετές συμβόλαιο 155 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε ο Masahiro Tanaka από τους Yankees, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα για Ιάπωνα παίκτη πριν από το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Ο Γιαμαμότο είχε ρεκόρ 16-6 με 1,21 ERA σε 23 αγώνες φέτος, επεκτείνοντας το ρεκόρ του στο επαγγελματικό μπέιζμπολ της Nippon, όπου είναι πρώτος σε νίκες, ERA, strikeouts και ποσοστό νίκης σε ένα πρωτάθλημα, σε τρεις σεζόν.

Το μέλος της ομάδας που κέρδισε το World Baseball Classic το 2023 πέτυχε επίσης no-hitter μία φορά τον Ιούνιο του 2022 και μία ακόμη τον Σεπτέμβριο του 2023.