Μπέιζμπολ: Η εμπειρία του Οκάντα στην υπηρεσία των Τάιγκερς

Η απόφαση των Hanshin Tigers να επαναφέρουν τον Akinobu Okada στη θέση του προπονητή μετά από μια διακοπή 14 ετών αποδείχθηκε σωστή.

Την Πέμπτη, οι Τίγρεις κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα στην Κεντρική Λίγκα από το 2005, όταν ο Okada ήταν υπεύθυνος. Και το κατάφεραν με 15 παιχνίδια να απομένουν για την κανονική περίοδο.

Και το έκαναν με ένα σκούπισμα τριών αγώνων από τους αρχηγικούς αντιπάλους Yomiuri Giants μπροστά σε φανατικούς οπαδούς στο Koshien Stadium.

Οι παίκτες των Hanshin Tigers ποζάρουν για μια φωτογραφία μετά την κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου στην Central League του μπέιζμπολ μετά από 18 χρόνια με νίκη επί των Yomiuri Giants στο Koshien Stadium στη Nishinomiya, στη δυτική Ιαπωνία, στις 14 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Okada, ο γηραιότερος από τους 12 μάνατζερ του Nippon Professional Baseball στα 65 του χρόνια, έβαλε τέλος στη μακρά ξηρασία τίτλων της Hanshin δουλεύοντας με προπονητές όπως οι Makoto Imaoka, Tomoyuki Kubota και Yuya Ando, οι οποίοι ήταν βασικά μέλη των Tigers του 2005.

Οι τρεις προηγούμενοι προπονητές των Τίγρεων, οι Yutaka Wada, Tomoaki Kanemoto και Akihiro Yano, ήταν στα 40 τους όταν ανέλαβαν την αρχηγία.

Η ομάδα, εξαιρετικά δημοφιλής στην περιοχή Κανσάι της δυτικής Ιαπωνίας, τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα τουλάχιστον μία φορά με καθέναν από τους τρεις μάνατζερ σε μια περίοδο 11 ετών, προτού στραφεί στον Okada λόγω των ανησυχιών που εκφράστηκαν από τους οπαδούς και τους ειδικούς του μπέιζμπολ σχετικά με την ηλικία του.

Ο Okada ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες του front office. Στη συνέντευξη μετά το παιχνίδι, έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των παικτών και στην ομαδική προσπάθεια.

Ο προπονητής των Hanshin Tigers, Akinobu Okada, εκτοξεύεται στον αέρα στο στάδιο Koshien στη Nishinomiya, στη δυτική Ιαπωνία, στις 14 Σεπτεμβρίου 2023, αφού η ομάδα κέρδισε τον πρώτο τίτλο της στη Central League του μπέιζμπολ μετά από 18 χρόνια και τον έκτο συνολικά μετά από νίκη επί των Yomiuri Giants. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Όταν οι Τίγρεις σάρωσαν τη δεύτερη Χιροσίμα Καρπ το περασμένο Σαββατοκύριακο, τέσσερις επιλογές πρώτου γύρου ήταν στο αρχικό σχήμα της Χανσίν, συμπεριλαμβανομένου του πρωτάρη Σότα Μορισίτα και του κορυφαίου Κότζι Τσικαμότο.

“Δεν είχαμε πραγματικά καμία δυσκολία αυτή τη σεζόν”, δήλωσε ο Okada. “Περίμενα ότι η ομάδα θα βελτιωνόταν σταδιακά τον Απρίλιο και τον Μάιο, αλλά είχαμε εκπληκτικά μεγάλα σερί νικών τον Μάιο.

Η Χανσίν κέρδισε επτά συνεχόμενες νίκες μέχρι τις 18 Μαΐου και στη συνέχεια εννέα μέχρι τις 30 Μαΐου.

“Αυτό οδήγησε σε καλές επιδόσεις τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε ο Okada. “Οι παίκτες μου βελτιώνονται, αλλά μπορούν ακόμα να βελτιωθούν. Ανυπομονώ για τα επόμενα χρόνια”.

Από την πλευρά των παικτών, ο δεξιός παίκτης Shoki Murakami πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν με ρεκόρ 10-5 και καλύτερο ERA 1,76 στο πρωτάθλημα, ενώ ο αριστερός παίκτης Kotaro Otake έχει μεγάλη επιτυχία με ρεκόρ 10-2 από τότε που μεταγράφηκε από τους SoftBank Hawks στο πρώτο draft ενεργών παικτών τον περασμένο Δεκέμβριο.

“Ο Μουρακάμι και ο Οτάκε έχουν από 10 νίκες ο καθένας. Αυτό είναι τεράστιο”, δήλωσε ο Okada. “Το bullpen έκανε επίσης καλή δουλειά. Όλοι σε αυτή την ομάδα έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν.