Μπέιζμπολ: Η ιστορία της τέχνης

Οι Baltimore Orioles κατέκτησαν το 10ο πρωτάθλημα της American League East και το πρώτο τους σε εννέα σεζόν. Ο Ιάπωνας reliever Shintaro Fujinami εξασφάλισε τον τίτλο στην πρώτη του χρονιά στο MLB.

Οι Orioles νίκησαν με 2-0 τους Boston Red Sox στο Oriole Park για την 100ή νίκη τους φέτος και παρόλο που ο Fujinami δεν ανέβηκε στο λόφο εκείνη την ημέρα, ο φλογερός pitcher χάρηκε την ευκαιρία μετά από μια ταραχώδη σεζόν.

Ο Shintaro Fujinami (R) βγαίνει από το bullpen αφού οι Baltimore Orioles κατέκτησαν τον τίτλο της American League East με τη νίκη τους επί των Boston Red Sox κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ στο Oriole Park at Camden Yards στη Βαλτιμόρη του Maryland στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Shintaro Fujinami πανηγυρίζει τη νίκη των Baltimore Orioles στην American League East στο Oriole Park at Camden Yards στη Βαλτιμόρη στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βιώνω κάτι τέτοιο στην πρώτη μου χρονιά στη μεγάλη λίγκα”, δήλωσε ο πρώην δεξιός παίκτης των Hanshin Tigers, ο οποίος ξεκίνησε δύσκολα στη Βόρεια Αμερική ως αρχικός pitcher με τους Oakland Athletics.

Ακολούθησε μια επιστροφή στη φόρμα όταν ο Φουτζινάμι έγινε αναπληρωματικός παίκτης πριν ανταλλαγεί τον Ιούλιο με τους Όριολς, με τους οποίους έκανε 2-0 με 4,88 ERA. Με τους Athletics, ήταν 5-8 με 8,57 ERA.

“Θέλω να φτάσω στο World Series και να το κερδίσω και θα προσπαθήσω να συνεισφέρω, έστω και λίγο”, δήλωσε.

Ο Shintaro Fujinami (2ος από δεξιά) πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της American League East από τους Baltimore Orioles στο Oriole Park at Camden Yards στη Βαλτιμόρη στις 28 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Σε άλλο σημείο, ο Kenta Maeda δέχεται την ήττα, αφού δέχθηκε ένα solo home run κατά τη διάρκεια των 3-1/3 innings της ανακούφισής του στην ήττα των Minnesota Twins από τους Athletics με 2-1.

Ο Maeda (6-8) μπήκε στο mound στο πέμπτο inning και έβγαλε τρία shutout innings, καθώς οι Twins ισοφάρισαν σε 1-1 στο έκτο inning, αλλά ο leadoff man των Athletics Ryan Noda χτύπησε ένα home run σε ένα 2-2 δεξί slider για να ανοίξει το όγδοο inning στο Target Field.

Η σόλο βολή ήταν το μοναδικό χτύπημα που επέτρεψε ο Maeda στο παιχνίδι. Απέσυρε πέντε παίκτες με στράικ και επέτρεψε δύο σε μια προσπάθεια 62 πίτς.

Ο Seiya Suzuki έκανε 3-4 με δύο RBI, αλλά οι Chicago Cubs έχασαν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι τους, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 5-3 από τους Atlanta Braves.

Οι Braves προηγήθηκαν με 5-1 μετά από τρία innings στο Truist Park, όπου ο Suzuki σημείωσε ένα run στο τέταρτο, διπλασίασε ένα run στο έκτο και σημείωσε το τελευταίο run του αγώνα στο όγδοο.