Μπέιζμπολ: Η ιστορία του Σοχέι Οχτάνι: ένα πρόβλημα στον αγκώνα τον εμποδίζει να ξεκινήσει τη σεζόν του

Ο Shohei Ohtani δεν θα παίξει για το υπόλοιπο της σεζόν, αφού διαγνώστηκε με βλάβη στους συνδέσμους του αγκώνα την Τετάρτη, όταν εγκατέλειψε την προγραμματισμένη του έναρξη μετά από μόλις 1-1/3 innings, δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Los Angeles Angels, Perry Minasian.

Ο Οχτάνι διαγνώστηκε με ρήξη ωλένιου πλάγιου συνδέσμου στον δεξιό αγκώνα του, αφού αποχώρησε από το πρώτο παιχνίδι της διπλής αναμέτρησης των Angels με τους Cincinnati Reds, οι οποίοι σάρωσαν και τα δύο παιχνίδια στο Angel Stadium, 9-4 στο πρώτο παιχνίδι και 7-3 στο δεύτερο.

“Έχει μια ρήξη και δεν θα παίξει για το υπόλοιπο της χρονιάς”, δήλωσε ο Μινασιάν. “Υπάρχει μια πτώση στην αγορά εργασίας, αλλά υπάρχει μια πτώση στην αγορά εργασίας.

Ο πίτσερ των Los Angeles Angels Shohei Ohtani (L) δέχεται επίσκεψη από τον μάνατζερ Phil Nevin (μπροστά, C) κατά τη διάρκεια του δεύτερου inning του Game 1 μιας διπλής αναμέτρησης μπέιζμπολ εναντίον των Cincinnati Reds στο Angel Stadium στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 23 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο Ιάπωνας σταρ πέτυχε το 44ο home run του στο MLB με παίκτη στο γήπεδο στο πρώτο inning του πρώτου αγώνα. Ο Οχτάνι έβγαλε δύο άουτ και περπάτησε έναν πριν αποχωρήσει από το παιχνίδι λόγω “κόπωσης του χεριού” και αντικατασταθεί από άλλον παίκτη.

Επέστρεψε στη δράση στο δεύτερο παιχνίδι ως καθορισμένος χίτερ των Angels και έκανε 1 προς 5 με ένα διπλό και ένα σκορ, αλλά του στέρησε ένα double δύο ρανς με δύο άουτ ο κεντρικός παίκτης των Reds, TJ Friedl.

Ο Οχτάνι έχασε το δεύτερο μισό της πρώτης του σεζόν στο MLB, αφού υπέστη τραυματισμό στον αγκώνα που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση Tommy John, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να χτυπάει και να κερδίσει το βραβείο American League Rookie of the Year.

Το 2021, ψηφίστηκε ομόφωνα ως ο καλύτερος παίκτης της Αμερικανικής Λίγκας. Με επικείμενες ελεύθερες μεταγραφές, η φετινή σεζόν, στην οποία είναι το φαβορί για τον MVP της λίγκας, θα μπορούσε να είναι η τελευταία του Ohtani με τη στολή των Angels.