Μπέιζμπολ: Η μονομαχία με τον Μουρακάμι θα μπορούσε να είναι ένα γλυκόπικρο τέλος για τον Γιαμαμότο

Ο νεοσύλλεκτος Shoki Murakami πρόσθεσε περαιτέρω δάφνες στη σπινθηροβόλα σεζόν του, επικρατώντας του συναδέλφου του 25χρονου Yoshinobu Yamamoto και κερδίζοντας το Game 1 του Japan Series με 8-0 το Σάββατο, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι το τελευταίο του άσου των Orix Buffaloes στην Ιαπωνία.

Ο Γιαμαμότο, ο οποίος έχει ηγηθεί της Pacific League σε ERA, strikeouts, νίκες και ποσοστό νίκης τις τελευταίες τρεις σεζόν, είναι πιθανός υποψήφιος για να διοριστεί στο MLB φέτος και τελικά θα προσβλέπει σε μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα, παρά την ήττα του Game 1 της Japan Series για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Ο pitcher των Hanshin Tigers Shoki Murakami (C) χαμογελά στον πάγκο μετά την ολοκλήρωση επτά innings κατά τη διάρκεια της νίκης στο Game 1 του Japan Series επί των Orix Buffaloes στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 28 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Το Σάββατο ήταν η δεύτερη φορά που αντιμετώπισε τον Μουρακάμι, έχοντας κερδίσει με 2-0 τη μονομαχία των pitcher στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, και ο Γιαμαμότο, ο οποίος κέρδισε επίσης ένα χρυσό μετάλλιο ως άσος της Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ελπίζει σε τουλάχιστον έναν ακόμη αγώνα.

“Ήταν ένας κρίσιμος αγώνας, οπότε το να τον χάσουμε είναι τεράστιο”, δήλωσε ο Γιαμαμότο. “Μπορεί να μου απομένει ένας αγώνας σε αυτή τη σειρά, οπότε θέλω να προετοιμαστώ γι’ αυτόν.

Την Παρασκευή, ο μάνατζερ των Tigers, Akinobu Okada, είπε ότι το παιχνίδι θα ήταν μια ευκαιρία για τον δεξιό του παίκτη να πάρει εκδίκηση, και εκείνος απλά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, επιτρέποντας δύο χτυπήματα και έναν περίπατο, ενώ έβγαλε τέσσερα strike out σε επτά innings.

Όταν ο Μουρακάμι έδωσε ένα χτύπημα, ένα δυνατό χτύπημα στον εξωτερικό δακτύλιο που κρέμεται από το ταβάνι του Kyocera Dome της Οσάκα για ένα νταμπλ στην πέμπτη περίοδο, έσπασε ένα αδιέξοδο με δύο out, αποσύροντας το πρώην αστέρι του MLB Μάρβιν Γκονζάλεζ, ο οποίος έχασε οριακά δύο φορές το έξτρα χτύπημα με φάουλ και αποσύρθηκε αφού έχασε έξι διαδοχικά δίχτυα.

“Ξαφνικά βρέθηκα σε δύσκολη θέση, αλλά δεν ανησυχούσα για το αν θα έδινα τρεξίματα, αλλά για το αν θα τους σταματούσα από το να φτάσουν”, δήλωσε ο Μουρακάμι. “Δεν ήταν το να τους σταματήσω από το να σκοράρουν πόντους.

“Αν κέρδιζα, ήταν εξαιτίας των χτυπητών που σημείωναν ράνκινγκ και των γηπεδούχων που έκαναν τις φάσεις.

Όπως και ο Yamamoto, ο Murakami έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Έσκασε φέτος σαν κεραυνός εν αιθρία στην ιαπωνική σκηνή του μεγάλου πρωταθλήματος μετά από δύο σεζόν που ήταν πρώτος σε ERA στη Δυτική Λίγκα για την ομάδα μικρών κατηγοριών Hanshin Tigers.

Ο άσος των Orix Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, σκουπίζει το μέτωπό του μετά την αποχώρησή του από το πρώτο παιχνίδι της Ιαπωνικής σειράς στα μέσα του έκτου inning της ήττας από τους Hanshin Tigers και τον δεξιόχειρα Shoki Murakami στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 28 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Στις 12 Απριλίου, ο δεξιόχειρας αποσύρθηκε από το ξεκίνημά του εναντίον των Yomiuri Giants στο Tokyo Dome για να τον αντικαταστήσει ένας pinch-hitter μετά από επτά τέλεια innings. Μετά το 10-6 και την πρωτιά στον ERA της Central League, ο Μουρακάμι είναι πλέον ο επικρατέστερος υποψήφιος για το CL Rookie of the Year.

Ο μάνατζερ της Orix, Satoshi Nakajima, πρώην catcher και ο ίδιος, επαίνεσε τον Murakami που πήρε αυτό που του έδωσε ο διαιτητής.

“Έκανε εξαιρετική δουλειά δουλεύοντας χαμηλά στη ζώνη και παίρνοντας οριακές συλλήψεις, και αυτό είναι μέρος του μπέιζμπολ”, δήλωσε ο Nakajima.

“(Από την πλευρά μας) ο Yamamoto πραγματικά αγωνίστηκε να κάνει strikes με την καμπύλη του και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πόσο δύσκολο ήταν γι’ αυτόν”.