Μπέιζμπολ: Η ομάδα της Nippon Ham Uwasawa αναζητά μια θέση στο MLB

Ο pitcher των Nippon Ham Fighters, Naoyuki Uwasawa, δήλωσε το Σάββατο ότι θα προσπαθήσει να υπογράψει με ομάδα της Major League αυτή την off-season μέσω του συστήματος αποσπάσεων.

Ο 29χρονος δεξιόχειρας είχε ρεκόρ νικών-ηττών 9-9 με 2,96 ERA σε 24 αγώνες το 2023, κάνοντας 170 innings, τα περισσότερα στην Pacific League. Είχε 70-62 με 3,19 ERA σε 173 παιχνίδια σε εννέα σεζόν, όλα με τους Μαχητές.

Ο πίτσερ των Nippon Ham Fighters Naoyuki Uwasawa μιλάει σε δημοσιογράφους στην Kitahiroshima, λίγο έξω από το Sapporo, στις 28 Οκτωβρίου 2023, σχετικά με την προθυμία του να υπογράψει με ομάδα της μεγάλης λίγκας στην offseason μέσω του συστήματος αποσπάσεων. ( WeLoveSports)

“Οι ομάδες χρειάζονται πίτσερ που μπορούν να πάρουν αθλήματα”, δήλωσε ο Ουβασάουα σε συνέντευξη Τύπου στην Κιταχιροσίμα, λίγο έξω από το Σαπόρο. “Μπορώ να συνεισφέρω παίζοντας πολλούς γύρους χωρίς να τραυματίζομαι.

Ερωτηθείς για τον πρώην συμπαίκτη του στους Μαχητές, Shohei Ohtani, ο Uwasawa απάντησε: “Θα είμαι ευτυχής αν μου δοθεί η ευκαιρία να τον αντιμετωπίσω”.

Ο Uwasawa, η έκτη επιλογή της Nippon Ham στο ντραφτ του 2011, έχει φτάσει στο ρεκόρ των 12 νικών το 2021.

Μόλις η Major League Baseball αποδεχτεί την προσφορά του Uwasawa, οι 30 ομάδες της θα ενημερωθούν ότι είναι ελεύθερος να υπογράψει με οποιαδήποτε από αυτές. Ο Ουβασάβα θα έχει στη συνέχεια 45 ημέρες για να υπογράψει με μια ομάδα που θα είναι πρόθυμη να πληρώσει στη Nippon Ham ένα ποσό εκχώρησης με βάση το ποσό των χρημάτων που θα λάβει.