Μπέιζμπολ: Η ομάδα του Οριξ θα ξεκινήσει το έκτο παιχνίδι της ιαπωνικής σειράς, το οποίο πρέπει να κερδηθεί, του Γιοσινόμπου Γιαμαμότο

Ο άσος των Orix Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, θα έχει άλλη μια ευκαιρία να αφήσει το στίγμα του στη σειρά της Ιαπωνίας, όταν θα ξεκινήσει το 6ο παιχνίδι του Σαββάτου εναντίον του δεξιού χειριστή των Hanshin Tigers, Shoki Murakami, στο Kyocera Dome της Οσάκα.

Ο τρεις φορές νικητής του βραβείου Sawamura για τον καλύτερο αρχικό pitcher της Ιαπωνίας υπέστη ήττα στην πρεμιέρα της σειράς και θα ξεκινήσει καθώς οι πρωταθλητές Buffaloes βρίσκονται πίσω με 3-2 στη σειρά best-of seven.

Ο Yoshinobu Yamamoto των Orix Buffaloes παίζει μπάλα κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Οσάκα στις 3 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Γιαμαμότο, ο οποίος δεν έχει κερδίσει ακόμη ούτε ένα παιχνίδι σε τέσσερις συμμετοχές στο Japan Series μεταξύ 2021 και 2023, θα προσπαθήσει να σιωπήσει τους επικριτές του για το ρεκόρ του στα πλέι οφ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς απέναντι στον Μουρακάμι, ο οποίος κέρδισε την πρώτη φορά χάρη σε επτά κλειστά innings.

Ο Γιαμαμότο, ο οποίος δεν είχε επιτρέψει τρία ή περισσότερα ρανς σε διαδοχικές εκκινήσεις τις τρεις τελευταίες κανονικές σεζόν, έχει αγωνιστεί στην postseason, επιτρέποντας πέντε ρανς σε επτά ίνινγκς εναντίον των Lotte Marines στο Game 1 των τελικών της Pacific League και επιτρέποντας επτά ρανς σε 5-2/3 ίνινγκς στο Game 1 της Japan Series.

Ο 25χρονος αναμένεται να είναι ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες από τους συλλόγους του Major League Baseball αυτή την offseason, υπό την προϋπόθεση ότι οι Buffaloes θα του επιτρέψουν να φύγει από την Ιαπωνία μέσω του συστήματος απόσπασης πριν γίνει ελεύθερος πράκτορας.

Ο pitcher των Orix Buffaloes Yoshinobu Yamamoto μιλάει στους δημοσιογράφους μετά από μια προπόνηση στην Οσάκα, 3 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)