Μπέιζμπολ: Η ομάδα του Οχτάνι, που στοχεύει στην πρώτη κούρσα, συμμετέχει στο τρίτο συνεχόμενο All-Star Game

Ο αστέρας των Los Angeles Angels, Shohei Ohtani, δεσμεύτηκε να πετύχει το πρώτο του home run στην τρίτη συμμετοχή του στο All-Star Game το βράδυ της Τρίτης στο Σιάτλ, όπου θα είναι ο δεύτερος καθορισμένος χίτερ της Αμερικανικής Λίγκας, αλλά δεν θα ρίξει καμία βολή.

Ο Οχτάνι έλαβε τις περισσότερες ψήφους των φιλάθλων μεταξύ των παικτών θέσης της Αμερικανικής Λίγκας και επιλέχθηκε μεταξύ 13 παικτών της Αμερικανικής Λίγκας από τους συναδέλφους του στο MLB, κερδίζοντας διπλή υποψηφιότητα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ο 29χρονος έπαιξε τον διπλό ρόλο το 2021 πριν επιλέξει τον αποκλειστικό ρόλο του κτυπητή το 2022.

Ο Shohei Ohtani των Los Angeles Angels συναντά τον Τύπο στο T-Mobile Park στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον στις 10 Ιουλίου 2023, μία ημέρα πριν από τον αγώνα MLB All-Star baseball ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Δεν έχω χτυπήσει ακόμα home run και θέλω να χτυπήσω ένα. Νομίζω ότι θα είναι διασκεδαστικό για όλους αν χτυπήσω επιθετικά”, δήλωσε ο Οχτάνι σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. “Θα πρόκειται να είναι μόνο για το χτύπημα, οπότε θέλω να κάνω τα καλύτερα χτυπήματα πρώτα απ’ όλα.

Ο Ohtani, ο οποίος ηγείται της μεγάλης λίγκας με 32 homers στα μέσα της σεζόν, στοχεύει να γίνει μόλις ο δεύτερος Ιάπωνας παίκτης που θα πετύχει homer στο All-Star Game, μετά τον Ichiro Suzuki. Το πρώην είδωλο των Seattle Mariners πέτυχε το πρώτο home run μέσα στο πάρκο κατά τη διάρκεια της MVP εμφάνισής του το 2007.

Ο Οχτάνι δεν έλαβε μέρος στο Home Run Derby για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Δευτέρα, λέγοντας ότι δίνει προτεραιότητα στην “φυσική του κατάσταση”, αλλά δήλωσε ότι ήταν χαρούμενος που συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις.

“Είμαι χαρούμενος όσες φορές κι αν έρθω”, δήλωσε. “Με επέλεξαν και οι ψήφοι των φιλάθλων και θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου μέσα από την εμφάνισή μου.

“Ήθελα να λάβω μέρος (στο Home Run Derby) αν μπορούσα να έχω την προετοιμασία που χρειαζόμουν για να δώσω την καλύτερή μου απόδοση, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ήταν τιμή μου να λάβω την πρόταση να λάβω μέρος στον διαγωνισμό.

Ο Ohtani, ο οποίος παρέμεινε ντροπαλός σχετικά με την προθεσμία ανταλλαγής και την ελεύθερη αγορά του, θα συμμετάσχει στο All-Star Game μαζί με τον συμπατριώτη του Ιάπωνα Kodai Senga, τον νεοσύλλεκτο δεξιόχειρα των New York Mets, ο οποίος ήταν μια καθυστερημένη προσθήκη στην ομάδα All-Star της National League.

“Έμεινα έκπληκτος περισσότερο από οτιδήποτε άλλο”, δήλωσε ο Senga. “Πραγματικά δεν περίμενα να με επιλέξουν. Στην αρχή δεν μπορούσα να καταλάβω για τι πράγμα μιλούσαμε.

Ο Senga θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τον Ohtani για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία και ο 30χρονος ανυπομονούσε για την πιθανή σύγκρουση.

“Θα δώσω ό,τι έχω, είτε τελειώσει με strikeout είτε με βαθύ strike, θα ανυπομονώ για ό,τι συμβεί”, δήλωσε.