Μπέιζμπολ: Η ομάδα Ishikawa των SoftBank Hawks ξεκινάει ένα no-hitter

Ο Shuta Ishikawa των SoftBank Hawks έριξε το πρώτο no-hitter της καριέρας του την Παρασκευή σε μια νίκη 8-0 της Pacific League επί των Seibu Lions.

Στο PayPay Dome της Φουκουόκα, ο Ishikawa (4-5) έβγαλε οκτώ άουτ, περπάτησε τρεις φορές και χτύπησε έναν παίκτη στο 99ο no-hit shutout της κανονικής περιόδου του ιαπωνικού επαγγελματικού μπέιζμπολ και το πρώτο της σεζόν 2023.

“Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να το πετύχω αυτό”, δήλωσε ο Ishikawa. “Αλλά ήμουν τυχερός και οι εξωτερικοί παίκτες έκαναν τα outs και τους είμαι ευγνώμων.

Τα γεράκια πήραν προβάδισμα πέντε ράνκινγκ στο δεύτερο ενινγκ απέναντι στον Kaima Taira (7-6) της Seibu, ο οποίος επέτρεψε επτά ράνκινγκ σε τέσσερα ενινγκ.

Με ένα μεγάλο προβάδισμα, ο Ishikawa πέρασε τα τρία πρώτα innings και κατάφερε να ξεφύγει στο τέταρτο, πριν ο τρίτος baseman Ryoya Kurihara κρατήσει ζωντανή την προσπάθεια του για no-hit με δύο σταθερές φάσεις στο έβδομο.

Ο Shuta Ishikawa των SoftBank Hawks ρίχνει μια μπάλα καθώς προσπαθεί για ένα no-hitter εναντίον των Seibu Lions στο PayPay Dome στη Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία στις 18 Αυγούστου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Tatsuru Yanagimachi σημείωσε το πρώτο run της SoftBank και ο Yuki Yanagita έκλεισε το δεύτερο inning με ένα RBI single. Ο Κουριχάρα χτύπησε έναν αστακό στο τρίτο ίνινγκ και σημείωσε άλλο ένα ράνκινγκ στο τέταρτο.

Ο Yanagita έβαλε το κερασάκι στην επιθετική τούρτα των Hawks στο έκτο inning με το 16ο home run του στη σεζόν και το 1.500ο hit της καριέρας του.

Ο βετεράνος Takeya Nakamura, ο οποίος παραλίγο να μείνει δύο φορές άουτ, χτύπησε μια μπάλα στην πρώτη βάση για το τελευταίο άουτ.

“Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο, σκέφτομαι το no-hitter και δέχομαι ένα χτύπημα στο πρώτο inning”, δήλωσε ο Ishikawa. “Ως αποτέλεσμα, τείνω να σκέφτομαι μόνο τον έναν παίκτη του ρόπαλου μετά τον άλλο. Έτσι, στο τέλος, ήμουν έτσι, και ίσως να μην είχα τόσο επίγνωση ότι ήταν ένα no-hitter”.

Αλλού, ο closeer της Lotte Marines, Naoya Masuda, έσωσε το 30ό του ματς στη νίκη με 4-1 επί της Rakuten Eagles, ενώ η πρωτοπόρος της κατηγορίας Orix Buffaloes αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Nippon Ham Fighters.

Στην Κεντρική Λίγκα, οι πρωτοπόροι Hanshin Tigers έχασαν 2-1 από την DeNA BayStars, ενώ το διπλό RBI του Kazuma Okamoto έσπασε την ισοπαλία στην ένατη περίοδο στη νίκη των Yomiuri Giants με 5-4 επί των Hiroshima Carp.

Ο Γιούκι Οκαμπαγιάσι των Chunichi Dragons επέκτεινε το ρεκόρ του σερί χτυπημάτων σε 29 παιχνίδια στην ήττα με 10-2 από τους Yakult Swallows, οι οποίοι απενεργοποίησαν τον περσινό νικητή του CL Triple Crown Μουνετάκα Μουρακάμι λόγω μετακίνησης από το ρόστερ που είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό.