Μπέιζμπολ: Η ομάδα Orix κάνει όνομα για τον εαυτό της.

Σε τρεις πλήρεις σεζόν στο τιμόνι των Orix Buffaloes, ο Satoshi Nakajima έχει οδηγήσει μια ομάδα που κάποτε ήταν ο περίγελος της Pacific League σε τρία πρωταθλήματα και ένα πρωτάθλημα Japan Series, κάτι που ο πρωτοετής εισαγωγέας Marwin Gonzalez αποδίδει στην ήρεμη συμπεριφορά του αρχηγού.

Ο Γκονζάλεζ, ο οποίος έχει παίξει σε 1.139 παιχνίδια του MLB, εντάχθηκε στην Οριξ τη φετινή σεζόν και εξεπλάγη ευχάριστα από την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Νακατζίμα μέσα στον σύλλογο.

“Μόνο καλά πράγματα μπορώ να πω γι’ αυτόν (τον Νακατζίμα). Είναι ένας σπουδαίος μάνατζερ, με καλή διάθεση, θετική ενέργεια όλη την ώρα”, δήλωσε ο Γκονζάλεζ την Κυριακή πριν από το δεύτερο ματς του Japan Series.

Ο μάνατζερ των Orix Buffaloes, Satoshi Nakajima, προσπαθεί να επιβεβαιώσει μια κλήση με τον διαιτητή της εξέδρας κατά τη διάρκεια του πέμπτου inning του Game 1 του Japan Series εναντίον των Hanshin Tigers στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 28 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Δεν μπορείτε να δείτε την πίεση που δέχεται. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι θετικές δονήσεις δίνουν στους παίκτες την αυτοπεποίθηση να βγουν και να παίξουν και να προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε μέρα. Δεν έχουμε κακές εντυπώσεις από τους προπονητές ή τον προπονητή. Είναι ένας ανοιχτός άνθρωπος. Αγαπάει αυτό που κάνει. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.

“Δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η ομάδα είναι επιτυχημένη τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο Nakajima πέρασε χρόνο στις ΗΠΑ ως εκπαιδευτής δευτερεύουσας κατηγορίας με τους San Diego Padres αφού κρέμασε το γάντι του catcher, και έχει υιοθετήσει μερικά από τα χαρακτηριστικά που γενικά αποδίδονται σε ένα πιο αμερικανικό στυλ προπόνησης, δηλαδή την έμφαση στο να αφήνει τους παίκτες να βρίσκουν το δικό τους δρόμο.

“Είναι περισσότερο μια προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω παρά από πάνω προς τα κάτω”, δήλωσε ο προπονητής της Orix Σο Ταγκούτσι, ο οποίος έπαιξε στο MLB και για ένα διάστημα ήταν περιζήτητος από τους Arizona Diamondbacks ως πιθανός προπονητής.

Ο Marwin Gonzalez των Orix Buffaloes χτυπά ένα three-run double στο έβδομο inning εναντίον των Hanshin Tigers στο Game 2 του Japan Series στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 29 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Για τον Γκονζάλεζ, ο Νακατζίμα έδειξε ότι ήταν πρόθυμος να δοκιμάσει τα πάντα, χρησιμοποιώντας έναν νεαρό, άπειρο παίκτη ως leadoff hitter στο πρώτο παιχνίδι του Japan Series, μια απόφαση που επικρίθηκε.

“Έτσι είναι αυτός”, δήλωσε ο Γκονζάλεζ. “Δεν τον νοιάζει. Έπαιξα έξι παιχνίδια στην άμυνα, ενώ δεν περίμενα να παίξω στην άμυνα. Μου είπε να προπονηθώ ‘για πλάκα’ τη μία μέρα και την επόμενη μέρα ήμουν αμυντικός.

“Υπάρχουν τύποι που ακούω για τους οποίους οι ομάδες τους είναι ακόμα old school, αλλά αυτό που βλέπω εδώ είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι πιο διασκεδαστικό. Πρέπει ακόμα να παίζεις σκληρά, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τη διασκέδαση από αυτό που κάνεις κάθε μέρα.