Μπέιζμπολ: Η πολυαναμενόμενη νίκη του Γιοσινόμπου Γιαμαμότο, η καλύτερη ώρα του

Μετά από μια σειρά απογοητεύσεων, ο πιο αξιόλογος επαγγελματίας πίτσερ του ιαπωνικού μπέιζμπολ, ο Γιοσινόμπου Γιαμαμότο, πέτυχε 14 strikeouts που αποτελούν ρεκόρ και κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Japan Series.

Ο Yamamoto απέτρεψε την Hanshin από το να σκοράρει ένα run βγαίνοντας από ένα μπλοκάρισμα στο δεύτερο inning, και οι συμπαίκτες του τον αντάμειψαν αμέσως παίρνοντας προβάδισμα ενός run. Ο Γιαμαμότο είχε δεχτεί 16 πόντους στους τρεις τελευταίους αγώνες του για την post-season.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Γιαμαμότο έβαλε σε μπελάδες τα Μπάφαλο χάνοντας το πρώτο παιχνίδι του Japan Series, αλλά σε αντίθεση με το 2022, όταν τραυματίστηκε στην πρεμιέρα και δεν μπόρεσε να επιστρέψει, επέστρεψε στο λοφάκι το Σάββατο για να βοηθήσει την Οριξ να επιστρέψει από το μειονέκτημα στο Game 6.

Ο pitcher της Orix Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, υψώνει τη γροθιά του αφού αποσύρει το side στο πέμπτο inning του Game 6 του πρωταθλήματος μπέιζμπολ της Japan Series στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Δεν ήμουν συγκεντρωμένος σε τίποτα άλλο εκτός από το inning μπροστά μου”, δήλωσε ο Γιαμαμότο. “Αυτά τα άλλα πράγματα (τα strikeouts) δεν ήταν σημαντικά για μένα. Αν πήρα ένα σύνολο ρεκόρ, ήταν χάρη στον (Κένια) Γουακατσούκι, τον catcher.

Ο Wakatsuki είπε μετά το σφυροκόπημα του Yamamoto κατά τη διάρκεια των playoffs ότι ο άσος έχει μερικές φορές αυτά τα παιχνίδια, αλλά ο catcher είπε επίσης ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για αυτό το παιχνίδι, αφού ο άσος είχε καεί από τους Tigers μια εβδομάδα νωρίτερα.

“Για να τον κάψει η ίδια ομάδα δύο φορές στη σειρά; Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”, δήλωσε ο Wakatsuki. “Η αποψινή εμφάνιση ήταν ο Γιαμαμότο με λίγα λόγια.

Ο pitcher των Orix Buffaloes Yoshinobu Yamamoto (Δ) αγκαλιάζει τον catcher Kenya Wakatsuki μετά τη νίκη της ομάδας στο Game 6 του Japan Series Baseball Championship στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Παρά το γεγονός ότι έχασε νωρίς το προβάδισμα, κατέπνιξε ένα ράλι των Τίγρεων και, μετά από ένα πιάσιμο που έσωσε ένα run στο Game 4 από έναν απίθανο δεξιό παίκτη, τον catcher Tomoya Mori, ο Yamamoto βρήκε τον ρυθμό του, αποσύροντας τους επόμενους οκτώ παίκτες.

“Μετά από δύο innings, μπόρεσα να παίξω χαλαρά και από το τέταρτο ή πέμπτο inning και μετά, όλα μπήκαν στη θέση τους. Είμαι υπόχρεος στον Mori για ένα σπουδαίο παιχνίδι.

“Τα σπασμένα μου μπαλάκια δούλεψαν πραγματικά απόψε. Δεν είναι ότι δεν χρησιμοποίησα τη γρήγορη μπάλα μου, αλλά βρήκα μια καλή ισορροπία.

Ο δεξιός παίχτης των Orix Buffaloes, Tomoya Mori, πιάνει μια μπάλα από τον τοίχο στο τέταρτο inning εναντίον των Hanshin Tigers κατά τη διάρκεια του έκτου αγώνα του πρωταθλήματος μπέιζμπολ του Japan Series στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Yamamoto, ο οποίος φέτος κατέγραψε no-hitter για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρέμεινε στο παιχνίδι αφού έριξε 102 ρίψεις στο έβδομο inning και αποσύρθηκε για το ένατο inning αφού έριξε 125 ρίψεις στο όγδοο inning.

Στο ένατο, απέσυρε άλλους δύο μπασκετμπολίστες για να στείλει αυτή τη συναρπαστική σειρά σε έβδομο παιχνίδι την Κυριακή.