Μπέιζμπολ: Ξεκινά ο χειμώνας του Σοχέι Οχτάνι για τους ελεύθερους παίκτες

Ο Shohei Ohtani, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει ένα συμβόλαιο ρεκόρ MLB αυτό το χειμώνα, θα μπει στην πρώτη φάση αυτής της διαδικασίας την Πέμπτη, όταν η Ένωση Παικτών του Major League Baseball θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των παικτών που θα γίνουν ελεύθεροι πράκτορες.

Ο 29χρονος αμφίδρομος αστέρας των Los Angeles Angels, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του μπέιζμπολ, έχει πετύχει φέτος 44 homer runs, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο Ιάπωνα παίκτη που ηγείται των δύο πρωταθλημάτων του MLB σε homers. Αναμένεται επίσης να κερδίσει το δεύτερο βραβείο του MVP της Αμερικανικής Λίγκας.

Οι Άγγελοι είναι πιθανό να του κάνουν μονοετή προσφορά, η οποία φέτος ορίστηκε από την MLB στα 20,5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό θα είναι μια σημαντική μείωση από τον μισθό του ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023, που αποτελεί ρεκόρ MLB για παίκτη που έχει δικαίωμα διαιτησίας.

Εάν αρνηθεί, οι Άγγελοι θα μπορούσαν να λάβουν αποζημίωση στο ντραφτ του MLB του επόμενου έτους.

Ο Ohtani υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον αγκώνα τον Σεπτέμβριο, η οποία θα τον εμποδίσει να παίξει το 2024. Σκοπεύει να υπηρετήσει αποκλειστικά ως χίτερ μέχρι να είναι σε θέση να συνεχίσει την αμφίδρομη καριέρα του στο γήπεδο του κτυπήματος και στο λόφο του πίτσερ, αρχής γενομένης από το 2025.

Οι Λος Άντζελες Ντότζερς, οι οποίοι παραλίγο να υπογράψουν με τον Οχτάνι από το λύκειο, είναι ένα πιθανό σημείο προσγείωσης για τον Οχτάνι, με τις διαπραγματεύσεις να αναμένεται να γίνουν σοβαρές κατά τη διάρκεια των χειμερινών συναντήσεων του MLB στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το τρέχον συμβόλαιο ρεκόρ MLB είναι αυτό του συμπαίκτη του στους Angels, Mike Trout, αξίας 426,5 εκατομμυρίων δολαρίων.