Μπέιζμπολ: Οι ήρωες του Κανσάι παρελαύνουν στο Κόμπε και την Οσάκα

Συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο θεατές παρακολούθησαν τέσσερις διαφορετικές παρελάσεις καθώς οι Hanshin Tigers και οι Orix Buffaloes γιόρτασαν τα πρωταθλήματά τους την Πέμπτη στους δρόμους του Κόμπε και της Οσάκα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι πρωταθλητές της Central League Tigers νίκησαν τους πρωταθλητές της Pacific League Buffalo και κέρδισαν το πρώτο Japan Series μεταξύ ομάδων από την περιοχή Kansai στη δυτική Ιαπωνία από το 1964.

Οι Τάιγκερς παρέλασαν στο κέντρο του Κόμπε το πρωί, ενώ η Μπάφαλο κατέβηκε στον κεντρικό δρόμο της Οσάκα, τον Midosuji, πριν οι σύλλογοι ανταλλάξουν θέσεις το απόγευμα.

Ο μάνατζερ των Orix Buffaloes Satoshi Nakajima χαιρετά τους οπαδούς στο Κόμπε καθώς η ομάδα του παρελαύνει μέσα στην πόλη στις 23 Νοεμβρίου 2023 για να γιορτάσει το πρωτάθλημα της Pacific League (Pool photo)( WeLoveSports)

Αν και το ιστορικό γήπεδο των Τίγρεων, το Koshien Stadium, βρίσκεται στη Νισινομίγια του νομού Χιόγκο, η σύνδεσή τους με τη γειτονική Οσάκα χρονολογείται από την ίδρυση του συλλόγου τη δεκαετία του 1930 ως Τίγρεις Οσάκα.

Και ενώ η Orix εδρεύει πλέον στην Οσάκα, οι ρίζες της είναι στο Χιόγκο, όπου ο σύλλογος έπαιζε στο Κόμπε για πάνω από μια δεκαετία, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε το απόγευμα ο μάνατζερ Satoshi Nakajima.

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διοργάνωση αυτής της σπουδαίας παρέλασης”, δήλωσε ο Νακατζίμα, ο οποίος έπαιξε για την Orix στο Κόμπε. “Καθώς το Κόμπε είναι η παλιά μας πόλη, το περιμέναμε με ανυπομονησία. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε εδώ.

Οι παίκτες των Hanshin Tigers με λεωφορεία γιορτάζουν τη νίκη τους στο Japan Series κατά τη διάρκεια παρέλασης στην κεντρική λεωφόρο της Οσάκα, Midosuji, στις 23 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Στην Οσάκα, ο μάνατζερ των Τάιγκερς Ακινόμπου Οκάντα, ο οποίος έπαιξε στην άλλη ομάδα των Τάιγκερς που κέρδισε τον τίτλο το 1985, δήλωσε: “Έχω ένα πολύ δυνατό συναίσθημα ότι πετύχαμε κάτι, αφού αγωνιστήκαμε όλη τη χρονιά”.

“Τα αποτελέσματά μας είναι ο τρόπος μας να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας και στο τέλος νιώσαμε ότι η νίκη ήταν απαραίτητη”.

Ένας οπαδός, ο 70χρονος Yoshitake Toriyama, που παρακολούθησε την παρέλαση από την Οσάκα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις ομάδες.

“Ανησυχούσα για τη σύγκρουση στο Κανσάι, αλλά και οι δύο ομάδες έδωσαν ενέργεια στην περιοχή”, είπε.