Μπέιζμπολ: Οι Ιάπωνες γίγαντες Κουριγιάμα και Ο χαιρετίζουν το home run του Οχτάνι

Οι μεγάλοι του ιαπωνικού μπέιζμπολ Hideki Kuriyama και Sadaharu Oh χαιρέτισαν τη Δευτέρα τον Shohei Ohtani αφού ο αστέρας των Los Angeles Angels έγινε ο πρώτος παίκτης από τη χώρα που ηγείται σε αμερικανικό πρωτάθλημα σε home runs.

Ο αρχηγός του Παγκόσμιου Κλασικού Μπέιζμπολ Kuriyama, ο οποίος έδωσε στον Ohtani το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε έναν πρωτοφανή διπλό ρόλο με τους Nippon Ham Fighters το 2013, δήλωσε ότι ο 29χρονος έφτασε σε άλλο ένα ορόσημο κερδίζοντας το στέμμα των home runs της Αμερικανικής Λίγκας με 44 φέτος.

Ο προπονητής της Ιαπωνίας Hideki Kuriyama (μπροστά δεξιά) και ο Shohei Ohtani (μπροστά αριστερά) πανηγυρίζουν τη νίκη τους κατά τη διάρκεια του World Baseball Classic στο LoanDepot Park στο Μαϊάμι στις 23 Μαρτίου 2023 ( WeLoveSports).

“Μπήκε στο MLB αποφασισμένος να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και συνεχίζει, ξεπερνώντας το ένα εμπόδιο μετά το άλλο. Είναι κάτι που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο”, δήλωσε ο 62χρονος Kuriyama, ο οποίος σήκωσε το τρόπαιο του WBC μαζί με τον Ohtani τον Μάρτιο.

Ο MVP της ομάδας των αγγέλων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Ohtani δεν θα χτυπάει πλέον από τη σεζόν 2024 μετά από χειρουργική επέμβαση στον δεξιό αγκώνα του τον περασμένο μήνα, αλλά ο Kuriyama είναι βέβαιος ότι θα αναρρώσει γρήγορα.

“Νομίζω ότι θα συνεχίσει να περνάει δύσκολες στιγμές, αλλά ο Shohei είναι ικανός να τις ξεπεράσει. Ανυπομονώ να τον δω να τα καταφέρνει και να μας χαρίσει το νέο τοπίο που έρχεται μετά”, δήλωσε ο Kuriyama.

Ο Oh, ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών στην Ιαπωνία με 868 home runs, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα ύψη που έχει φτάσει ο Ohtani.

Ένας Ιάπωνας παίκτης που κερδίζει τον τίτλο του home run στο MLB “ήταν αδιανόητο πριν από μια δεκαετία”, δήλωσε ο 83χρονος.

“Έχει γίνει ένας αξιοσέβαστος χτυπητής και στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει βάλει τον εαυτό του σε θέση να μείνει στην ιστορία του μπέιζμπολ.

Ο Sadaharu Oh (R), ο κορυφαίος home run καριέρας στην Ιαπωνία και πρόεδρος των SoftBank Hawks της Pacific League, μιλάει σε έναν αξιωματούχο του συλλόγου στο PayPay Dome στη νομαρχία Fukuoka στις 2 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Βάζοντας το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ του μπέιζμπολ με το τελευταίο του κατόρθωμα, ο Ohtani άλλαξε επίσης την αντίληψη για τους Ιάπωνες χτυπητές.

Οι Ιάπωνες παίκτες θέσης δεν είχαν ποτέ διεκδικήσει τιμές home run μέχρι που ο Ohtani χτύπησε 46 το 2021. Πριν από αυτό, οι New York Yankees κατάφεραν να πετύχουν ρεκόρ 31 home runs το 2004, 12 λιγότερα από τον ηγέτη της AL εκείνη τη χρονιά.

Ο Οχτάνι έχει δώσει έμφαση στην προπόνηση δύναμης από την εποχή που ήταν στη Nippon Ham. Ο συμπαίκτης του στην ομάδα Samurai Japan, ο outfielder των St. Louis Cardinals Lars Nootbaar, έμεινε έκπληκτος όταν τον είδε να σηκώνει 227 κιλά στο γυμναστήριο.

Με τα home runs του να φτάνουν κατά μέσο όρο τα 129 μέτρα, μια από τις μεγαλύτερες αποστάσεις στις μεγάλες ομάδες, η προπόνηση του Οχτάνι έχει γίνει από μόνη της θέαμα, καθώς ρίχνει αβίαστα τη μια μπάλα μετά την άλλη στις κερκίδες.

“Δεν μπορείς να γίνεις home run hitter χωρίς την ικανότητα να χτυπάς μακριά. Συνέχισε να προσπαθεί και έχτισε ένα σώμα που δεν χτυπιέται (απέναντι σε pitchers του MLB)”, δήλωσε ο Oh.

Ένας κάτοικος της Morioka, νομός Iwate, διαβάζει μια έκτακτη έκδοση της τοπικής εφημερίδας που ανακοινώνει ότι ο Shohei Ohtani έχει γίνει πρωταθλητής home run στο MLB American League στις 2 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Μπορεί να συνεχίσει για άλλα 15 χρόνια. Ελπίζω να κερδίσει άλλον έναν τίτλο στο σπίτι του.

Η είδηση του τίτλου του Ohtani έγινε θερμά δεκτή στη γενέτειρά του, την Oshu, στο νομό Iwate, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, όπου ένα πανό κρεμάστηκε στο κτίριο του δημοτικού γραφείου και μια τοπική εφημερίδα διένειμε 49.000 επιπλέον τεύχη στους κατοίκους όλου του νομού.

“Δεν έχει αλλάξει από την εποχή που ήμασταν μαζί, απολαμβάνοντας το μπέιζμπολ και εκτιμώντας τον ύπνο του”, δήλωσε ο Daiki Sasaki, συμπαίκτης του Ohtani στο Hanamaki Higashi High School.

“Έχει επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός μετά από έναν τραυματισμό στο λύκειο. Είμαι σίγουρος ότι θα μετατρέψει τον τελευταίο τραυματισμό σε θετικό γεγονός”.