Μπέιζμπολ: Οι Μπάφαλο νίκησαν τους Τίγρεις και ισοφάρισαν τη σειρά της Ιαπωνίας.

Ο Hiroya Miyagi έριξε έξι scoreless innings την Κυριακή και οι Orix Buffalos ισοφάρισαν την best-of-seven ιαπωνική σειρά σε μία νίκη για τον καθένα με 8-0 στο Game 2 εναντίον των Hanshin Tigers.

Ο Miyagi επέτρεψε τέσσερα χτυπήματα και έναν περίπατο, ενώ έβγαλε πέντε άουτ για τους τρεις φορές υπερασπιστές των πρωταθλητών της Pacific League στο Kyocera Dome της Orix στην Οσάκα.

Το πρώτο ιαπωνικό πρωτάθλημα μεταξύ ομάδων από την περιοχή Kansai στη δυτική Ιαπωνία από το 1964 θα συνεχιστεί στο εμβληματικό στάδιο Koshien στο Hanshin, στο γειτονικό νομό Hyogo, για τα παιχνίδια 3, 4 και 5, αρχής γενομένης από την Τρίτη.

Ο pitcher των Orix Buffaloes, Hiroya Miyagi, υψώνει τη γροθιά του αφού γλίτωσε από ένα μπλοκάρισμα με δύο out στο τέταρτο inning εναντίον των Hanshin Tigers κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του Japan Series στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 29 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο δεξιός παίκτης Yuki Nishi ξεκίνησε για τους πρωταθλητές της Central League και επέτρεψε τέσσερα runs με έξι hits και δύο walks σε 3-2/3 innings απέναντι στην πρώην ομάδα του, η οποία τον έδιωξε στο τέταρτο γύρο με δύο outs και τέσσερα διαδοχικά singles.

Μια μέρα μετά την ήττα του άσου της Orix, Yoshinobu Yamamoto, από τους Tigers με 8-0 στο Game 1, ο Miyagi προηγήθηκε με ένα run χάρη σε ένα single του Taishi Hirooka και ένα triple του Masahiro Nishino. Στη συνέχεια, ο αριστερόχειρας γλίτωσε από μια παγίδα δύο out στο τέταρτο inning και ανταμείφθηκε με τρία ακόμα runs στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού.

“Ο Yoshinobu είχε ηττηθεί, οπότε ήθελα να ανταποδώσω στους αντιπάλους μας και αυτό κάναμε”, δήλωσε ο Miyagi. “Μόλις πήραμε το προβάδισμα, βρέθηκα σε δύσκολη θέση, αλλά οι συμπαίκτες μου με έβγαλαν από τη δύσκολη θέση με την άμυνά τους και στη συνέχεια σημείωσαν περισσότερους πόντους.

Ο pitcher των Hanshin Tigers, Yuki Nishi, αφήνει ένα RBI triple στον Masahiro Nishino των Orix Buffaloes στο τρίτο inning του δεύτερου αγώνα του Japan Series στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 29 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Μέχρι εκείνο το σημείο ήμουν στην τσίτα. Οι αγώνες με διευκόλυναν.

Ο Miyagi αποχώρησε μετά από 104 ρίψεις, και ο Yuki Udagawa, επίσης μέλος της πρωταθλήτριας ιαπωνικής ομάδας World Baseball Classic, δούλεψε ένα 1-2-3 έβδομο για την Orix, και ο Marwin Gonazalez χτύπησε ένα τρίποντο διπλό στην έβδομη περίοδο.

Δύο ακόμη innings 1-2-3 από το bullpen της Orix και η σειρά ήταν ισόπαλη.

“Έχουμε μερικούς πολύ καλούς pitchers στο bullpen”, δήλωσε ο μάνατζερ της Orix, Satoshi Nakajima. “Το σκορ ήταν μονόπλευρο στο τέλος, αλλά στα μεσαία innings θα μπορούσε εύκολα να είχε πάει αλλιώς, οπότε δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει.

Οι οπαδοί επευφημούν τους Orix Buffaloes κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του Japan Series εναντίον των Hanshin Tigers στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 29 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)