Μπέιζμπολ: Οι Ντότζερς ανακοίνωσαν 10ετές συμβόλαιο με τον Οχτάνι

Οι Λος Άντζελες Ντότζερς υπέγραψαν 10ετές συμβόλαιο με τον δύο φορές MVP της Αμερικανικής Λίγκας Σοχέι Οχτάνι, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος τη Δευτέρα.

Η συμφωνία ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού.

“Οπαδοί των Dodgers, σας ευχαριστώ που με καλωσορίσατε στην ομάδα σας”, δήλωσε ο Ohtani σε δελτίο τύπου των Dodgers. “Μπορώ να πω 100% ότι εσείς, ο οργανισμός των Dodgers και εγώ μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο: να φέρουμε τις παρελάσεις του World Series στους δρόμους του Λος Άντζελες.

Ο αμφίδρομος αστέρας έρχεται στους Dodgers μετά από έξι σεζόν στους Los Angeles Angels.

Ο Shohei Ohtani (17) των Los Angeles Angels κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον των Atlanta Braves στις 2 Αυγούστου 2023 στο Truist Park στην Ατλάντα της Τζόρτζια. ( WeLoveSports)

Το 2023, ο Ohtani ήταν ο πρώτος στην Αμερικανική Λίγκα με 44 home runs και ποσοστό slugging 1,066, ενώ είχε ρεκόρ 10-5 και 3,14 ERA σε 23 αγώνες ως pitcher.

“Εκ μέρους των Los Angeles Dodgers και όλων των φιλάθλων μας, καλωσορίζουμε τον Shohei Ohtani στους Dodgers, το σπίτι των Jackie Robinson, Sandy Koufax και Hideo Nomo, τριών από τους πιο θρυλικούς και πρωτοποριακούς παίκτες του αθλήματος”, δήλωσε ο Mark Walter, πρόεδρος των Dodgers και του Guggenheim Baseball.

“Τον συγχαίρουμε για το ιστορικό συμβόλαιο που υπέγραψε με το ιστορικό μας franchise”, συνέχισε ο Walter. “Ο Shohei είναι ένα μοναδικό ταλέντο και ένας από τους πιο συναρπαστικούς επαγγελματίες αθλητές στον κόσμο.