Μπέιζμπολ: Οι Τάιγκερς κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της Central League μετά από 18 χρόνια

Οι Hanshin Tigers νίκησαν 4-3 τους Yomiuri Giants την Πέμπτη και κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο στην Central League μετά από 18 χρόνια και τον έκτο συνολικά.

Οι Τίγρεις, αήττητοι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ολοκλήρωσαν τη σκούπα των τριών αγώνων με τους Γίγαντες στο γήπεδο Koshien, ενώ διεύρυναν το νικηφόρο σερί τους σε 11 παιχνίδια σεζόν.

Οι παίκτες των Hanshin Tigers πετούν στον αέρα τον μάνατζερ Akinobu Okada μετά την κατάκτηση του τίτλου της ιαπωνικής Central Baseball League με νίκη 4-3 επί των Yomiuri Giants στο Koshien Stadium στη Nishinomiya της Ιαπωνίας στις 14 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε τον τίτλο σήμερα μπροστά στους οπαδούς των Τίγρεων στο Koshien γιατί αύριο θα πάμε στη Χιροσίμα”, δήλωσε ο προπονητής της Hanshin, Akinobu Okada.

Οι Τίγρεις και οι δεύτεροι Χιροσίμα Καρπ πρόκειται να παίξουν μια σειρά δύο αγώνων που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στο Mazda Stadium.

“Είπα αρκετές φορές στους παίκτες μου ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι μια πραγματική μάχη, αλλά κερδίσαμε πολύ περισσότερα από όσα περιμέναμε. Οι παίκτες μου βελτιώνονται. Είναι το αποτέλεσμα μιας ομαδικής προσπάθειας: των παικτών, της διοίκησης και των άλλων μελών του προσωπικού.

Ο Teruaki Sato (8) των Hanshin Tigers πανηγυρίζει μετά από ένα two-run home run στην έκτη περίοδο ενός αγώνα μπέιζμπολ της Central League εναντίον των Yomiuri Giants στο Koshien Stadium στη Nishinomiya της Ιαπωνίας, στις 14 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Yusuke Oyama πέτυχε μια θυσία για το πρώτο run του παιχνιδιού, και ο Sato ακολούθησε με ένα two-run blast πάνω από τον τοίχο του κεντρικού γηπέδου για το 3-0 στο έκτο inning.

Ο αρχηγός της Hanshin, Hiroto Saiki (8-5), επέτρεψε ένα ράνκινγκ και τρία χτυπήματα σε επτά innings για τη νίκη.

Ο Kazuma Okamoto πέτυχε το 39ο home run του στη σεζόν για τους Giants, ένα solo shot στο έβδομο inning. Ο Yuji Akahoshi (3-5) υπέστη την ήττα.

Οι παίκτες των Hanshin Tigers πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί των Yomiuri Giants μετά την κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου στη Central League μετά από 18 χρόνια και του έκτου συνολικά, στο Koshien Stadium στη Nishinomiya, στη δυτική Ιαπωνία, 14 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η Γιομιούρι έβαλε το καθοριστικό run στην τρίτη θέση με δύο outs στην ένατη περίοδο, αλλά ο Σουγκούρου Ιγουαζάκι έβαλε τον Τακούμι Κιταμούρα να κάνει pop out για να τελειώσει το παιχνίδι.

Σε άλλες αναμετρήσεις του CL, η DeNA BayStars νίκησε 8-3 τους Chunichi Dragons, ενώ οι Carp ανέκαμψαν και νίκησαν 6-5 τα Yakult Swallows, βάζοντας τέλος σε ένα σερί έξι συνεχόμενων ηττών.

Ο Tomoya Mori πέτυχε ένα homer δύο ρανς στην κορυφή του 11ου inning. Οι πρωτοπόροι της Pacific League Orix Buffaloes νίκησαν 2-0 τους Rakuten Eagles και οι Seibu Lions επικράτησαν 4-2 των SoftBank Hawks.

Οι οπαδοί ζητωκραυγάζουν στις κερκίδες κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα για τον τίτλο της Central League των Hanshin Tigers εναντίον των Yomiuri Giants στο στάδιο Koshien στη Nishinomiya της Ιαπωνίας, στις 14 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)