Μπέιζμπολ: Οι Blue Jays κερδίζουν το ένατο παιχνίδι τους απέναντι στους O’s

Ο starter των Toronto Blue Jays, Yusei Kikuchi, κράτησε τους Baltimore Orioles σε μόλις ένα run σε έξι innings για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει με 4-1 και να τερματίσει ένα σερί τριών νικών την Τετάρτη.

Ο Kikuchi (9-3) έκανε δύο συνεχόμενες νίκες αφού απέσυρε τρεις παίκτες, ενώ επέτρεψε έξι χτυπήματα και έναν περίπατο στο Rogers Centre.

Είχε να κερδίσει back-to-back από τότε που έκανε τρεις συνεχόμενες εκκινήσεις τον Απρίλιο.

Ο Yusei Kikuchi των Toronto Blue Jays ρίχνει εναντίον των Baltimore Orioles κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Rogers Centre στις 2 Αυγούστου 2023 στο Τορόντο (Getty/ WeLoveSports)

Ο Ιάπωνας αριστερόχειρας άφησε το μοναδικό του run σε ένα RBI single του Adley Rutschman που ισοφάρισε το παιχνίδι σε 1-1 στην κορυφή του πέμπτου inning.

“Απλά σκέφτηκα να είμαι υπομονετικός μέχρι να μπω σε ρυθμό, ενώ προσπαθούσα να αποφύγω να δώσω το πρώτο run”, δήλωσε ο Kikuchi. “Κατάφερα να παραμείνω στο μέτρημα αναμειγνύοντας τις ρίψεις που έβγαιναν έξω από τη ζώνη του strike με άλλες που έμπαιναν μέσα.

Οι Blue Jays σημείωσαν τρία runs στο κάτω μέρος του έκτου inning, αφού ο Shintaro Fujinami αντικατέστησε τον starter των Orioles, Grayson Rodriguez (2-3), με δύο outs και δύο runs στον πίνακα. Ο Ιάπωνας πίτσερ σημείωσε δύο runs με home runs και χρεώθηκε με ένα μη δεδουλευμένο run σε 1/3 του inning.

Το ποιοτικό ξεκίνημα του Kikuchi χάρισε στον αρχηγό του Τορόντο, John Schneider, διθυραμβικές κριτικές.

“Ήταν απολύτως εξαιρετικός”, δήλωσε ο Σνάιντερ στο MLB.com. “Έδειξε ηλεκτρική δύναμη από την πρώτη στιγμή. Έβγαλε curveballs και sliders έξω από τη ζώνη. Το curveball, το slider και το fastball του ήταν απλά εντυπωσιακά”.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του MLB, ο Shohei Ohtani επέκτεινε το σερί επιτυχιών του σε επτά παιχνίδια, αφού έκανε 2 στα 3 με ένα σκορ και έναν περίπατο στην ήττα των Los Angeles Angels με 12-5 από τους Atlanta Braves στο Truist Park.

Ο outfielder των Chicago Cubs, Seiya Suzuki, εκτόξευσε το ένατο home run του και έκανε 2 for 5 με δύο runs scored και δύο runs batted in στη νίκη με 16-6 επί των αντιπάλων της National League Central Division, Cincinnati Reds.

Ο Kodai Senga υπέστη την ήττα μετά την ήττα των New York Mets με 4-0 από τους Kansas City Royals. Ο Senga (7-6) έκανε 5-2/3 ίννινγκς με τρία επιτρεπόμενα τρεξίματα και έξι strikeouts, αλλά δεν είχε επιθετική υποστήριξη στο Kauffman Stadium.