Μπέιζμπολ: Οι Detroit Tigers υπέγραψαν συμβόλαιο 2 ετών με τον δεξιό χειριστή Kenta Maeda

Οι Detroit Tigers υπέγραψαν με τον δεξιόχειρα pitcher Kenta Maeda διετές συμβόλαιο ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο σύλλογος της Major League.

Ο 35χρονος από τη νομαρχία Οσάκα θα κερδίσει 14 εκατομμύρια δολάρια το 2024 και 10 εκατομμύρια δολάρια το 2025. Θα κάνει επίσης μια ετήσια δωρεά στο Ίδρυμα των Τάιγκερς, συνολικού ύψους 120.000 δολαρίων για τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τον σύλλογο.

Επιστρέφοντας από την επέμβαση Tommy John το 2021, ο Maeda είχε ρεκόρ 6-8 με 4,23 ERA σε 21 παιχνίδια φέτος για τους Minnesota Twins.

Ο Kenta Maeda των Minnesota Twins ρίχνει εναντίον των Houston Astros κατά τη διάρκεια του Game 1 του American League Division Series στο Minute Maid Park στο Χιούστον του Τέξας στις 7 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Στις τελευταίες 16 εκκινήσεις του στη σεζόν, έκανε 6-3 και βοήθησε τους Twins να κατακτήσουν τον τίτλο της κεντρικής περιφέρειας της American League.

“Θέλαμε να προσθέσουμε έναν βετεράνο στο ροτέισον μας, ο οποίος θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κερδίζουμε παιχνίδια και να επηρεάσει τους νεότερους εκκινητές μας”, δήλωσε ο Scott Harris, πρόεδρος των επιχειρήσεων μπέιζμπολ του συλλόγου.

“Ο Κέντα κάνει πολλά πράγματα πολύ καλά. Είναι ένας πιτσιρικάς που χτυπάει πιο δυνατά. Έχει πολλές δευτερεύουσες επιλογές για να χτυπήσει και να αστοχήσει. Είναι εξαιρετικός ανταγωνιστής.

Ο Maeda έχει ρεκόρ 65-49 με 3,92 ERA σε 190 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων 155 εκκινήσεων, για τους Los Angeles Dodgers και τους Twins στην καριέρα του στο Major League.