Μπέιζμπολ: Οι Tigres στοχεύουν να νικήσουν τον άσο των Buffalos Yamamoto

Ο νεοφερμένος παίκτης των Hanshin Tigers, Shoki Murakami, θα έχει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από τον άσο της Orix Buffalo, Yoshinobu Yamamoto, δήλωσε ο μάνατζερ των Tigers, Akinobu Okada, την Παρασκευή, καθώς οι ομάδες προπονήθηκαν ενόψει του πρώτου αγώνα του Japan Series στην Οσάκα.

Το best-of seven Japan Series, το πρώτο μετά από 59 χρόνια μεταξύ ομάδων από την περιοχή Κανσάι στη δυτική Ιαπωνία, ξεκινά το Σάββατο στο Kyocera Dome Osaka, έδρα των τρεις φορές πρωταθλητών της Pacific League Buffaloes.

Ο Murakami, ο κορυφαίος ERA της Central League, έχασε τον αγώνα του μεταξύ των ομάδων από τον Yamamoto με 2-0 στο Koshien Stadium των Tigers στις 13 Ιουνίου και ο Okada δήλωσε ότι το Match 1 ήταν η ευκαιρία του δεξιού του παίκτη για εκδίκηση.

“Έδωσε μόνο δύο πόντους στον αγώνα της διασυλλογικής, αλλά αυτή είναι η ευκαιρία του να πάρει εκδίκηση”, δήλωσε ο Okada.

Ο pitcher των Hanshin Tigers, Shoki Murakami, προπονείται στο Kyocera Dome Osaka στις 27 Οκτωβρίου 2023, την παραμονή του πρώτου αγώνα του Japan Series με τους Orix Buffaloes. ( WeLoveSports)

Η ταχύτατη επίθεση των Τάιγκερς θα πρέπει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αν ο άσος της Ιαπωνίας θέλει να κάνει το δεύτερο δύσκολο ξεκίνημά του στη σειρά.

Ο Γιαμαμότο, ο οποίος έχει πλέον ηγηθεί της PL σε νίκες, strikeouts, ERA και ποσοστό νίκης τις τελευταίες τρεις σεζόν, υπέστη πέντε runs σε επτά innings στο μοναδικό του παιχνίδι για τα πλέι οφ, αλλά και πάλι κέρδισε στις 18 Οκτωβρίου.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Γιαμαμότο έδωσε πολλές μπάλες που παραλίγο να πιαστούν αλλά χτυπήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων δύο που τον προσπέρασαν στο πρώτο ενινγκ.

“Νομίζω ότι θα μπορούσα να τις είχα πιάσει υπό κανονικές συνθήκες. Σε αυτό το παιχνίδι, ήμουν λίγο πολύ σφιχτός σε κάποιες ρίψεις και δεν είχα αρκετή ζωή στο τέλος του παιχνιδιού. Αν είχαν αυτό το λίγο παραπάνω, θα είχαν χάσει τις βαρέλες και θα ήταν πιο εύκολο να πιαστούν”, δήλωσε στο WeLoveSports News.

“Η ταχύτητά μου ήταν καλή, αλλά από τη σκοπιά των χτυπητών εκείνη τη μέρα, οι ρίψεις μου ήταν πιο εύκολα ορατές και πιο εύκολα χτυπήσιμες από την αρχή του παιχνιδιού. Το σκέφτηκα και έκανα κάποιες προσαρμογές, οπότε αισθάνομαι καλύτερα τώρα”.

Ο pitcher των Orix Buffaloes Yoshinobu Yamamoto προπονείται στο Kyocera Dome Osaka στις 27 Οκτωβρίου 2023, την παραμονή του πρώτου αγώνα του Japan Series με τους Hanshin Tigers. ( WeLoveSports)

Ένα από τα κλειδιά για να νικηθεί ο Γιαμαμότο θα μπορούσε να είναι ο πλέι μέικερ Κότζι Τσικαμότο, ο οποίος αγωνίστηκε κατά τη διάρκεια των πλέι οφ της CL και δεν έχει δώσει εγγυήσεις.

“Κάνω τη δουλειά που πρέπει να κάνω”, δήλωσε. “Αλλά δεν μπορώ να ξέρω πόσο καλός θα είμαι. Θα ξέρουμε μετά από μερικά παιχνίδια αν έχω αποτελέσματα με τα οποία μπορώ να είμαι ευχαριστημένος.

Οι Τίγρεις, των οποίων το μοναδικό πρωτάθλημα χρονολογείται από το 1985, είχαν μόνο έναν ενεργό παίκτη το 2014 στο τελευταίο Ιαπωνικό Σειρά, τον catcher Ryutaro Umeno.

“Πρέπει απλώς να παίξουμε μπέιζμπολ με τις Τίγρεις, όπως κάνουμε συνήθως”, δήλωσε. “Αλλά αυτά είναι τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν, οπότε είναι σημαντικό να τα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τα Μπάφαλο, που επιδιώκουν έναν δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχουν συνηθίσει την πίεση, αλλά ο τρίτος baseman Γιούμα Μουν είπε: “Είναι πάντα νευρικό”.

“Ήμουν νευρικός την πρώτη φορά. Είμαι νευρικός και τώρα.

Ο αρχηγός της Orix, Satoshi Nakajima, δήλωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη, αν και μπορεί να στερηθεί τον αριστερό παίκτη Yutaro Sugimoto, ο οποίος έχει πρόβλημα στον αστράγαλο. Ο κοντός Κοτάρο Κουρεμπαγιάσι προπονείται με δεμένο τον αριστερό καρπό, αλλά φαίνεται έτοιμος να ξεκινήσει.

“Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι”, δήλωσε ο ίδιος. “Η Hanshin είναι μια ομάδα της οποίας οι παίκτες είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και το χτύπημα θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να χτυπήσουμε όταν έχουμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και να παίξουμε καλά στο γήπεδο. Αυτοί θα είναι σκληροί αγώνες.

Η σειρά θα ταξιδέψει στο στάδιο Koshien της Hanshin στο γειτονικό νομό Hyogo την Τρίτη για τους αγώνες 3, 4 και 5, αν χρειαστεί.