Μπέιζμπολ: Ο άσος του Οριξ, Γιοσινόμπου Γιαμαμότο, συνδέεται με τουλάχιστον 8 συλλόγους του MLB: έκθεση

Τουλάχιστον οκτώ σύλλογοι της Major League έχουν συνδεθεί με τον άσο των Όριους Μπάφαλοϊς, Γιοσινόμπου Γιαμαμότο, ανέφερε την Κυριακή το MLB.com, αφού ο σύλλογος της Pacific League αποδέχθηκε το αίτημα του δεξιού παίκτη για χειμερινή μεταγραφή μέσω του συστήματος μεταγραφών.

Φέτος, ο 25χρονος επέκτεινε κατά τρεις σεζόν το ρεκόρ του στο επαγγελματικό μπέιζμπολ της Nippon, όπου ήταν πρώτος σε ένα πρωτάθλημα σε τέσσερις βασικές κατηγορίες ρίψεων – νίκες, ERA, strikeouts και ποσοστό νίκης.

Το MLB.com ανέφερε ως πιθανούς μνηστήρες τους New York Yankees, Los Angeles Dodgers, New York Mets, Boston Red Sox, St Louis Cardinals, Arizona Diamondbacks, Detroit Tigers και Chicago Cubs.

Ο Yoshinobu Yamamoto της Orix Buffaloes ρίχνει εναντίον των Hanshin Tigers κατά τη διάρκεια του Game 6 του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος Μπέιζμπολ στο Kyocera Dome Osaka στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Οι Buffaloes έχασαν το αποφασιστικό Game 7 της Japan Series την Κυριακή από τους Hanshin Tigers της Central League. Ο Γιαμαμότο υπέστη την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, επιτρέποντας επτά τρεξίματα σε 5-2/3 innings, αλλά κέρδισε το έκτο παιχνίδι με μια εμφάνιση στην οποία επέτρεψε ένα τρεξίματα σε εννέα χτυπήματα, ενώ έκανε ρεκόρ 14 strikeouts στην Ιαπωνική Σειρά.

Ο Γιαμαμότο, που επιλέχθηκε από την Οριξ στον τέταρτο γύρο του ντραφτ της NPB το 2016, έχει ρεκόρ 70 νίκες και 29 ήττες, ένα save και 1,82 ERA σε 172 παιχνίδια καριέρας σε επτά σεζόν, όλα με τους Μπάφαλο.

Ο Yamamoto βοήθησε επίσης την Ιαπωνία να κερδίσει το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπέιζμπολ το 2021 και το World Baseball Classic το 2023.

Το σύστημα απόσπασης επιτρέπει στους Ιάπωνες επαγγελματίες να επιδιώκουν την είσοδό τους στο MLB. Οι “αποσπασμένοι” παίκτες μπορούν να διαπραγματευτούν με συλλόγους του MLB που είναι πρόθυμοι να καταβάλουν στην ιαπωνική ομάδα τους αμοιβή με βάση την αξία του ενδεχόμενου συμβολαίου του παίκτη.

Μόλις εγγραφεί μέχρι την προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου, ο Γιαμαμότο θα έχει 45 ημέρες για να διαπραγματευτεί συμβόλαιο με ομάδα του MLB.