Μπέιζμπολ: Ο Γιαμαμότο θέλει να αποδείξει ότι οι αμφισβητίες κάνουν λάθος στους Αγώνες της Ιαπωνίας

Ο άσος των Orix Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, θα προσπαθήσει να ανακάμψει από την ήττα του στην πρεμιέρα του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος και να σιωπήσει όσους λένε ότι συχνά απογοητεύεται στα πλέι-οφ.

Ο τρεις φορές νικητής του βραβείου Sawamura, μιας ιαπωνικής εκδοχής του βραβείου Cy Young του MLB, αναμένεται να ξεκινήσει στο Game 6 το Σάββατο, με τους Buffaloes να βρίσκονται πίσω με 3-2 στη σειρά best-of seven.

Δεν θέλει να χάσει ξανά σε ένα προγραμματισμένο παιχνίδι εναντίον του αρχηγού του Game 1 των Hanshin Tigers, Shoki Murakami, ο οποίος κέρδισε ρίχνοντας επτά shutout innings.

Ο Γιαμαμότο δεν έχει κερδίσει σε τέσσερις εκκινήσεις του στο ιαπωνικό πρωτάθλημα μεταξύ 2021 και 2023, χάνοντας δύο φορές με δύο μηδενικές αποφάσεις.

Ο άσος των Orix Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, φεύγει από το γήπεδο στο έκτο inning εναντίον των Hanshin Tigers κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του Japan Series στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 28 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Γιαμαμότο ήταν ιδιαίτερα ασταθής στην post-season, δίνοντας πέντε runs σε επτά innings εναντίον της Lotte Marines στο Game 1 των τελικών της Pacific League και δίνοντας επτά runs σε 5-2/3 innings στο Game 1 της Japan Series.

Σε καθεμία από τις τρεις τελευταίες κανονικές σεζόν, ο Γιαμαμότο δεν έχει επιτρέψει ποτέ τρία ή περισσότερα ρανς σε διαδοχικές εκκινήσεις.

“Απλά θα προετοιμάζομαι καλά για κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω”, δήλωσε ο Yamamoto μετά την ήττα της ομάδας του στο Game 5 την Πέμπτη.

Ο Yamamoto έριξε βολές στο bullpen κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα μπορούσε να κάνει μια αναπληρωματική εμφάνιση, ο Γιαμαμότο απάντησε: “Δεν ξέρω. Κάθε παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδηθεί, οπότε είμαι έτοιμος να παίξω όταν μου ζητηθεί.

“Δεν ήταν μια πλήρης προετοιμασία ή κάτι τέτοιο. Έριξα μερικές βολές και στη συνέχεια ξεκουράστηκα. Το επανέλαβα αυτό.

Ο Yamamoto θα πρέπει να είναι ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες της offseason από τους συλλόγους της μεγάλης λίγκας, μαζί με τον αμφίδρομο σούπερ σταρ Shohei Ohtani, αν οι Buffaloes του επιτρέψουν να μετακινηθεί στις μεγάλες ομάδες μέσω του συστήματος εκχώρησης πριν γίνει ελεύθερος πράκτορας.

Την Τετάρτη, η επίσημη ιστοσελίδα της Major League Baseball δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “Είναι ο Γιαμαμότο έτοιμος να εξαργυρώσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια”.

“Καθώς η αναμονή συνεχίζει να αυξάνεται για τον Ιάπωνα άσο Γιοσινόμπου Γιαμαμότο που θα παρουσιαστεί στην MLB ως ελεύθερος παίκτης, η πιθανή αξία του δεξιού χεριού έχει αρχίσει να αυξάνεται”, αναφέρει το MLB.com.

Ο Mark Feinsand του MLB.com κατέταξε τον Yamamoto στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ohtani, μεταξύ των παικτών που είναι διαθέσιμοι στην αγορά της offseason.

“Ο Mike Puma της New York Post μίλησε με κάποιον που συνδέεται με το front office μιας ομάδας που πιθανόν να κυνηγήσει τον Yamamoto, και το άτομο αυτό είπε ότι η προσφορά θα ξεκινούσε κάπου στην περιοχή των 200 εκατομμυρίων δολαρίων για έξι ή επτά χρόνια.

Ο Γιαμαμότο έχει ρεκόρ καριέρας 70-29 με 1,82 ERA σε επτά κανονικές σεζόν στην Ιαπωνία.

Έχει κερδίσει 18, 15 και 16 παιχνίδια τις τελευταίες τρεις σεζόν, αντίστοιχα. Το 2023, ο Yamamoto σημείωσε το καλύτερο ERA της καριέρας του 1,21, ενώ πέτυχε 169 strike out σε 164 innings και έγινε μόλις ο τρίτος pitcher στο ιαπωνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα που πέτυχε no-hitters σε διαδοχικές σεζόν.