Μπέιζμπολ: Ο Γιαμαμότο, οι Μπάφαλο, η ιαπωνική σειρά στο 7ο παιχνίδι

Σε αυτό που θα μπορούσε να είναι το τελευταίο του παιχνίδι στο ιαπωνικό επαγγελματικό μπέιζμπολ, ο άσος των Orix Buffaloes, Yoshinobu Yamamoto, έριξε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι το Σάββατο για να ισοφαρίσει την Ιαπωνική σειρά σε τρία παιχνίδια το καθένα, σε ένα 5-1 Game 6 επί των Hanshin Tigers και να αναγκάσει ένα Game 7.

Ο Γιαμαμότο, ο οποίος ελπίζει να ενταχθεί στο Major League Baseball μέσω του συστήματος μεταθέσεων αυτό το χειμώνα, απέσυρε 14 παίκτες ρεκόρ Japan Series, ενώ επέτρεψε εννέα χτυπήματα σε ένα παιχνίδι 138 πίτσα στο Kyocera Dome της Orix στην Οσάκα.

Η νίκη αποτέλεσε εξιλέωση για τον Yamamoto, ο οποίος είχε δεχτεί επτά ρανς σε μια ήττα 8-0 στο Game 1 μια εβδομάδα νωρίτερα. Η επιστροφή του άσου απαιτούσε να ξεπεράσει κάποια μεγάλα προβλήματα με μερικά σημαντικά strikeouts και πολύτιμη βοήθεια από την άμυνά του.

Ο Yoshinobu Yamamoto των Orix Buffaloes ρίχνει εναντίον των Hanshin Tigers στο Game 6 του πρωταθλήματος μπέιζμπολ της Japan Series στο Kyocera Dome Osaka στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Πήγα στο λοφίσκο όντας σε θέση να συγκεντρωθώ πολύ καλά”, δήλωσε ο Γιαμαμότο. “Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να αποδώσω μέχρι τέλους. Το χειροκρότημα από το κοινό στην αρχή του ένατου inning μου έδωσε πραγματικά ώθηση.

Καθώς το παιχνίδι προχωρούσε και το προβάδισμα της Orix αυξανόταν, ο Γιαμαμότο συνέχισε να παίρνει το δρόμο του προς το ρείθρο.

“Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ρίψεων, πόνταρα όλο το παιχνίδι στον Γιοσινόμπου”, δήλωσε ο μάνατζερ της Orix, Σατόσι Νακατζίμα.

Λίγα λεπτά αφότου ο Seiya Kinami της Hanshin έσωσε ένα run με το γάντι του στο shortstop, ο Sheldon Neuse άνοιξε το σκορ με το πρώτο home run των Tigers στη σειρά, ένα home run αντίθετου πεδίου στο δεύτερο inning.

Ο Sheldon Neuse των Hanshin Tigers (απέναντι από την κάμερα) δέχεται συγχαρητήρια από τους outfielders και τον προπονητή των runners So Tsutsui μετά την επίτευξη ενός solo home run στο δεύτερο inning εναντίον των Orix Buffaloes κατά τη διάρκεια του έκτου αγώνα του πρωταθλήματος μπέιζμπολ της Japan Series στο Kyocera Dome Osaka στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Γιαμαμότο άφησε τους σάκους γεμάτους από τους Τίγρεις δρομείς και η Orix πήρε το προβάδισμα στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Τρία χτυπήματα, το τελευταίο ένα μονό από τον catcher Kenya Wakatsuki, ισοφάρισαν το σκορ. Ο Keita Nakagawa έδωσε το προβάδισμα στους Buffaloes με μια βαθιά θυσία.

Ένα μεγάλο πιάσιμο στον τοίχο στα δεξιά από τον κανονικό catcher της Orix, Tomoya Mori, όταν υπήρχαν δύο runs, στέρησε από τους Tigers τουλάχιστον ένα run στην τέταρτη περίοδο, και οι Buffaloes διεύρυναν το προβάδισμά τους στην πέμπτη περίοδο με ένα home run δύο run από τον shortstop Kotaro Kurebayashi, ο οποίος δήλωσε ότι δεν βρήκε τίποτα το ιδιαίτερο στο γεγονός ότι επιλέχθηκε ως έκπληξη να χτυπήσει τρίτος.

Ο Kotaro Kurebayashi των Orix Buffaloes χτυπάει ένα two-run home run στο πέμπτο inning εναντίον των Hanshin Tigers κατά τη διάρκεια του Game 6 του πρωταθλήματος μπέιζμπολ του Japan Series στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Φυσικά, περίμενα να κάνει κάτι, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν ένα home run”, δήλωσε ο Νακατζίμα. “Τα πήγε καλά.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα, ο ντεμπούτο Shoki Murakami, επέτρεψε τέσσερα runs σε πέντε innings πριν αντικατασταθεί από τον ηττημένο του δεύτερου αγώνα, Yuki Nishi, στο έκτο inning.

“Αυτό που έκανε (ο Γιαμαμότο) απόψε ήταν απλά απίστευτο”, δήλωσε ο Μουρακάμι. “Νομίζω ότι ήταν νύχτα και μέρα σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά.

Ο Yuma Tongu πέτυχε το δεύτερο homer του στη σειρά για να κάνει το 5-1 στο όγδοο.

Στο πρώτο Japan Series μεταξύ ομάδων από την περιοχή Kansai από το 1964, οι Tigers προσπαθούν να κατακτήσουν το δεύτερο πρωτάθλημά τους και το πρώτο από το 1985, ενώ η Orix προσπαθεί να επαναλάβει μετά την περσινή νίκη.

“Ανεξάρτητα από το ποιος έχει κερδίσει ή χάσει μέχρι στιγμής σε αυτά τα Japan Series… είχαμε μερικούς πολύ καλούς αγώνες και αύριο θα είναι η καθοριστική μέρα”, δήλωσε ο Νακατζίμα.

Οι παίκτες των Hanshin Tigers συγκεντρώνονται στο ανάχωμα αφού ο pitcher Shoki Murakami (απέναντι από την κάμερα) έδωσε ένα home run δύο ρανς στον Kotaro Kurebayashi στο πέμπτο inning εναντίον των Orix Buffaloes στο Game 6 του πρωταθλήματος μπέιζμπολ του Japan Series στο Kyocera Dome στην Οσάκα στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)