Μπέιζμπολ: Ο Γιοσινόμπου Γιαμαμότο μεταξύ των κορυφαίων στόχων των Winter Meetings

Οι ομάδες είναι αποφασισμένες να βελτιώσουν τους πίτσερ τους και οι αναφορές από τις Χειμερινές Συναντήσεις του MLB έδειξαν έντονο ανταγωνισμό για την υπογραφή συμβολαίου με τον Ιάπωνα δεξιό παίκτη Yoshinobu Yamamoto.

Οι Boston Red Sox, οι New York Yankees, οι Los Angeles Dodgers και οι San Francisco Giants είναι μεταξύ των 10 ομάδων που φέρονται να κυνηγούν τον Yamamoto, ο οποίος κέρδισε το βραβείο του καλύτερου pitcher της Pacific League και το βραβείο Sawamura για τον καλύτερο Ιάπωνα pitcher για τρίτη συνεχόμενη σεζόν φέτος.

Ο Yoshinobu Yamamoto της Orix Buffaloes ρίχνει εναντίον των Hanshin Tigers κατά τη διάρκεια του Game 6 του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος Μπέιζμπολ στο Kyocera Dome Osaka στις 4 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο 25χρονος είναι ένας από τους νεότερους ελεύθερους παίκτες στην αγορά και θα μπορούσε να κλείσει συμβόλαιο αξίας άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων αυτή τη σεζόν, σύμφωνα με το MLB.com. Οι ομάδες της Major League έχουν προθεσμία μέχρι τις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας στις 4 Ιανουαρίου για να υπογράψουν τον Γιαμαμότο μετά την παραχώρησή του από τους Orioles Buffaloes.

Ο διευθυντής μπέιζμπολ των Red Sox, Κρεγκ Μπρέσλοου, δήλωσε ότι ο σύλλογος “ασχολείται ενεργά” με την αγορά ανταλλαγών και ελεύθερων παικτών, χωρίς να κατονομάσει τον Γιαμαμότο.

“Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να βρεθούν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, αλλά είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις σε άλλα προβλήματα.

Άνθρωποι περπατούν μπροστά από μια οθόνη κατά τη διάρκεια των χειμερινών συναντήσεων της Major League Baseball, στις 4 Δεκεμβρίου 2023, στο Νάσβιλ του Τενεσί (AP/ WeLoveSports).

“Νομίζω ότι πρέπει να επιδιώξουμε παράλληλα αυτές τις δύο αγορές”, πρόσθεσε. “Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ένας ελεγχόμενος αρχικός pitcher είναι ένα σίγουρο πράγμα.

Οι New York Mets, πατρίδα του Ιάπωνα pitcher Kodai Senga, είναι ένας άλλος σύλλογος που πιστεύεται ότι βρίσκεται στο κυνήγι του Yamamoto, καθώς και ενός άλλου Ιάπωνα ελεύθερου παίκτη, του Shota Imanaga, ο οποίος υπέγραψε από τους DeNA BayStars.

“Ποτέ δεν μπορείς να έχεις αρκετούς pitchers, έτσι δεν είναι; Ο μάνατζερ των Μετς Κάρλος Μεντόζα δήλωσε: “Ποτέ δεν μπορείς να έχεις αρκετούς πίτσερ, έτσι δεν είναι; “Για να αντέξεις πάνω από 162 παιχνίδια, χρειάζεσαι βάθος και θα δούμε τι θα συμβεί.

Ο μάνατζερ των New York Mets, Carlos Mendoza, απαντάει σε ερωτήσεις στις 4 Δεκεμβρίου 2023, στο Νάσβιλ του Τενεσί (AP/ WeLoveSports), στο πλαίσιο των χειμερινών συναντήσεων της Major League Baseball, στο Νάσβιλ του Τενεσί (AP/ WeLoveSports).

Οι Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς, οι οποίοι φέρονται να προσπαθούν να υπογράψουν τον αμφίδρομο σούπερ σταρ Σοχέι Οχτάνι, έχουν επίσης επιταχύνει την αναζήτησή τους για τον Γιαμαμότο, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η USA Today, εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι οι Yankees έχουν κάνει τον Yamamoto τον νούμερο ένα στόχο τους για τη φετινή σεζόν και είναι έτοιμοι να ξοδέψουν πολλά χρήματα για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του.