Μπέιζμπολ: Ο Γιοσινόμπου Γιαμαμότο ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντήσει τους Γιάνκις

Ο Yoshinobu Yamamoto θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντήσει τους New York Yankees τη Δευτέρα, σύμφωνα με το MLB.com.

Το δημοσίευμα της Τετάρτης αναφέρει επίσης ότι ο ιδιοκτήτης των New York Mets, Steve Cohen, ταξίδεψε στην Ιαπωνία την περασμένη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον δεξιόχειρα, λέγοντας ότι οι αντίπαλοι της Ανατολικής Ακτής αναμένεται να είναι οι δύο πρώτοι πλειοδότες για τον 25χρονο, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει συμβόλαιο αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη σεζόν.

Οι Los Angeles Dodgers, Boston Red Sox, Chicago Cubs και San Francisco Giants είναι επίσης πιθανοί μνηστήρες για τον Yamamoto, με την προθεσμία για το συμβόλαιό του να έχει οριστεί για τις 4 Ιανουαρίου.

Ο Γιαμαμότο, που υπέγραψε από τους Orix Buffaloes, κέρδισε φέτος το βραβείο του καλύτερου pitcher της Pacific League και το βραβείο Sawamura, αφού ήταν ο καλύτερος pitcher της Ιαπωνίας για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Ο Yoshinobu Yamamoto ρίχνει κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του World Baseball Classic εναντίον του Μεξικού στο LoanDepot Park στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις 20 Μαρτίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο αριστερόχειρας Shota Imanaga προσελκύει επίσης έντονο ενδιαφέρον από συλλόγους του MLB, με τον ατζέντη του να δηλώνει στις Χειμερινές Συναντήσεις στο Νάσβιλ ότι “περισσότεροι από 10 σύλλογοι” επιθυμούν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με τον 30χρονο αριστερόχειρα, που έχει αποσπαστεί από την DeNA BayStars της Central League.

“Υπάρχουν πολλές ομάδες που ελπίζουν να αποκτήσουν έναν αριστερόχειρα starter. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα”, δήλωσε ο ατζέντης του Ιμανάγκα, Γιοσινόρι Χασεγκάβα.

Με τον Ιμανάγκα να μπορεί να διαπραγματευτεί συμβόλαιο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, ο Χασεγκάβα σημείωσε ότι “υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος, οπότε δεν θα ενοχληθούμε και θα αξιολογήσουμε την κατάσταση”.

Φωτογραφία αρχείου που δείχνει τον Ιάπωνα pitcher Shota Imanaga κατά τη διάρκεια του αγώνα World Baseball Classic Pool B εναντίον της Νότιας Κορέας στο Tokyo Dome στο Τόκιο στις 10 Μαρτίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο ατζέντης πρόσθεσε ότι ο Imanaga, ο αρχικός και νικητής pitcher της Ιαπωνίας στον τελικό του World Baseball Classic του 2023 εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχει καμία προτίμηση ως προς το πού θα είναι η επόμενη ομάδα του και δεν τον απασχολεί αν η ομάδα έχει ήδη άλλους Ιάπωνες παίκτες στο ρόστερ. Ήδη έχουν διεξαχθεί συνομιλίες με διάφορες ομάδες στο διαδίκτυο.

Ο Σιντάρο Φουτζινάμι, εν τω μεταξύ, έχει δεχθεί προτάσεις για συμβόλαια από αρκετούς συλλόγους του MLB σε ρόλο αναπληρωματικού παίκτη, δήλωσε ο ατζέντης του Σκοτ Μπόρας.

Ο Fujinami αγωνίστηκε αρχικά ως starter, αλλά επανήλθε ως reliever όταν ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στο MLB με τους Baltimore Orioles μετά την ανταλλαγή του με τους Oakland Athletics.