Μπέιζμπολ: Ο ελεύθερος πράκτορας Κέντα Μάιντα θα ενταχθεί στο Ντιτρόιτ με διετές συμβόλαιο

Ο Ιάπωνας δεξιός παίκτης Kenta Maeda θα ενταχθεί στους Detroit Tigers μετά την υπογραφή διετούς συμβολαίου ύψους 24 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως μετέδωσε την Κυριακή το MLB.com.

Ο 35χρονος πίτσερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος μετά από τέσσερα χρόνια στους Minnesota Twins, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν οριστικοποιηθεί το συμβόλαιο.

Ο Maeda μετακινήθηκε από τους Hiroshima Carp της Central League στις μεγάλες κατηγορίες των ΗΠΑ μέσω του συστήματος αποσπάσεων το 2016, υπογράφοντας οκταετές συμβόλαιο με τους Los Angeles Dodgers.

Ο Kenta Maeda ρίχνει στην αναπλήρωση για τους Minnesota Twins κατά τη διάρκεια του Game 3 της σειράς της American League Division Series εναντίον των Houston Astros στο Target Field στη Μινεάπολη της Μινεσότα στις 10 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Ο γεννημένος στη νομαρχία Οσάκα πέρασε τέσσερα χρόνια στην ομάδα της Εθνικής Λίγκας πριν ανταλλαγεί με τους Τουίνς το 2020. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση Tommy John στον αγκώνα του τον Σεπτέμβριο του 2021 και έκανε την επιστροφή του στην MLB τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Το 2023 έκανε 6-8 με 4,23 ERA σε 21 παιχνίδια για τους Twins, που κέρδισαν την Αμερικανική Λίγκα.

Ο Maeda έχει 65-49 με 3,92 ERA σε 190 παιχνίδια καριέρας στο MLB και χρειάζεται άλλες 38 νίκες για να φτάσει το όριο των 200 νικών στο MLB και το Nippon Professional Baseball.