Μπέιζμπολ: Ο Ιάπωνας άσος Γιοσινόμπου Γιαμαμότο είναι περιζήτητος στο MLB, σύμφωνα με τον ατζέντη του

Οι ομάδες του MLB έχουν δείξει πρωτοφανές ενδιαφέρον για τον Ιάπωνα pitcher Yoshinobu Yamamoto, δήλωσε την Τρίτη ο ατζέντης του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο διαδίκτυο, ο Τζόελ Γουλφ είπε ότι μεταξύ 11 και 14 ομάδες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον 25χρονο δεξιόχειρα, αριθμός που όπως είπε ξεπερνά το ενδιαφέρον για προηγούμενους Ιάπωνες επαγγελματίες στην αγορά ελεύθερων πρακτόρων.

“Είναι μακράν ο παίκτης με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ομάδων που έχω δει ποτέ στην αρχή της περιόδου των ελεύθερων πρακτόρων”, δήλωσε ο Wolfe.

Ο Joel Wolfe, ο ατζέντης του Ιάπωνα pitcher Yoshinobu Yamamoto, μιλάει σε δημοσιογράφους στο διαδίκτυο στις 21 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Γιαμαμότο, με ύψος 178 εκατοστά, κυριαρχεί στο ιαπωνικό πρωτάθλημα Ειρηνικού τα τελευταία τρία χρόνια και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο αξίας τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Γουλφ, ο Γιαμαμότο δεν έχει εκφράσει καμία επιφύλαξη για το αν θα μοιραστεί τα φώτα της δημοσιότητας σε μια ομάδα με άλλους Ιάπωνες αστέρες και είναι πρόθυμος να παίξει οπουδήποτε.

Ο ατζέντης δήλωσε ότι η αγορά του πελάτη του τροφοδοτείται από την εξαιρετική ζήτηση εντός του MLB για ποιοτικούς αρχηγούς, καθιστώντας έναν παίκτη της ποιότητας και της ηλικίας του Yamamoto προτεραιότητα για πολλές ομάδες.

Ο Yoshinobu Yamamoto ρίχνει κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του World Baseball Classic εναντίον του Μεξικού στο loanDepot park στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις 20 Μαρτίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είναι αυτό που λέμε τέλεια καταιγίδα, όπου έχεις έναν από τους καλύτερους νέους pitchers στον κόσμο που είναι μόλις 25 ετών”, δήλωσε ο Wolfe. “Είναι ένα φαινόμενο γενιάς. Κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο κάθε 10 ή 15 χρόνια.

Ο Yamamoto, ο οποίος έχει κερδίσει τρία συνεχόμενα βραβεία Eiji Sawamura ως ο πιο εντυπωσιακός αρχικός pitcher της Ιαπωνίας, έχει ηγηθεί της PL σε strikeouts, ERA, νίκες και ποσοστό νίκης τις τελευταίες τρεις σεζόν.

Ο Γιαμαμότο, τον οποίο οι Orix Buffaloes έκαναν διαθέσιμο μέσω του συστήματος δημοσιεύσεων, θα έχει 45 ημέρες για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία, μια περίοδος που ξεκίνησε την Τρίτη. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα επιστρέψει στην τρεις φορές πρωταθλήτρια PL για το 2024.