Μπέιζμπολ: Ο Ιάπωνας αριστερόχειρας Γιούκι Ματσούι θα δοκιμάσει την αγορά ελεύθερων πρακτόρων του MLB

Ο Ιάπωνας αριστερόχειρας πίτσερ Γιούκι Ματσούι δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να υπογράψει με ομάδα της Major League ως ελεύθερος πράκτορας αυτή τη σεζόν.

Ο Ματσούι, 28 ετών, ο οποίος κατέγραψε 236 αποκρούσεις με 2,40 ERA σε 10 σεζόν, όλες με τους Rakuten Eagles, δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τους συμπαίκτες του στη Rakuten και τους πρώην pitchers της μεγάλης κατηγορίας Μασαχίρο Τανάκα και Χισάσι Ιβακούμα.

Ο πλησιέστερος παίκτης των Rakuten Eagles Yuki Matsui μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Sendai, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, στις 8 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο πρώην άσος των New York Yankees Tanaka είναι ακόμα ενεργός με τους Eagles, ενώ ο πρώην Seattle Mariner Iwakuma αποσύρθηκε το 2020.

“Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή, δεδομένης της ηλικίας μου”, δήλωσε ο Matsui. “Πήρα την απόφαση να δοκιμάσω ένα υψηλότερο επίπεδο.

Ο Matsui και ο Tanaka έχουν προπονηθεί μαζί κατά την offseason από τότε που ο Tanaka εντάχθηκε στους Yankees.

“Με το να εμπνέομαι κάθε χρόνο, ανέπτυξα σταδιακά την επιθυμία μου να βελτιωθώ και μια μέρα να ανέβω σε αυτό το στάδιο (στα μεγάλα πρωταθλήματα)”, δήλωσε ο Matsui.