Μπέιζμπολ: Ο Ιάπωνας αριστερόχειρας Ιμανάγκα ελπίζει να αντιμετωπίσει τον Οχτάνι στο MLB

Ο αριστερόχειρας των DeNA BayStars, Shota Imanaga, δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι ενθουσιασμένος που θα αντιμετωπίσει τον συνάδελφό του σούπερ σταρ της Σαμουράι Ιαπωνίας, Shohei Ohtani, αν καταφέρει να ενταχθεί στο MLB μέσω του συστήματος μεταθέσεων της offseason.

Ο 30χρονος starting pitcher, ο οποίος έχει το πράσινο φως από την ομάδα της Central League για να μετατεθεί, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του για το αμερικανικό μπέιζμπολ προκλήθηκε μετά την πρώτη του κλήση στην εθνική ομάδα της Ιαπωνίας το 2017.

“Η επιθυμία μεγάλωνε κάθε φορά που αποκτούσα εμπειρίες με τη Σαμουράι Ιαπωνίας”, δήλωσε ο Ιμανάγκα σε συνέντευξη Τύπου στη Γιοκοχάμα. “Μια ομάδα (στο MLB) που δεν θέτει όρια στις δυνατότητές μου θα ήταν η καλύτερη”.

Ο pitcher της DeNA BayStars Shota Imanaga μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γιοκοχάμα στις 13 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Imanaga, ο οποίος πιστεύεται ότι προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων του MLB, ξεκίνησε να παίζει για την Ιαπωνία και ήταν ο νικητής pitcher στον φετινό τελικό του World Baseball Classic εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Βοήθησε επίσης τη χώρα του να κερδίσει το τουρνουά Premier 12 του 2019.

Ο γεννημένος στη νομαρχία Φουκουόκα δήλωσε ότι ανυπομονεί για την πρώτη του αναμέτρηση με τον Οχτάνι, ο οποίος έπαιζε για τους Nippon Ham Fighters του ιαπωνικού πρωταθλήματος Pacific League.

“Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ τον Ohtani, ακόμα και όταν ήμασταν στην Ιαπωνία”, δήλωσε ο Imanaga. “Είναι ένας παίκτης που κέρδισε τον τίτλο (MLB) στο home run και θέλω να ρίχνω εναντίον παικτών σαν κι αυτόν.

Η φωτογραφία αρχείου δείχνει τον Shota Imanaga της Ιαπωνίας να ρίχνει εναντίον του Mike Trout των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια του τελικού του World Baseball Classic στις 21 Μαρτίου 2023 στο Μαϊάμι της Φλόριντα ( WeLoveSports).

Ο παίκτης του πρώτου γύρου της DeNA στο ντραφτ του 2015 πέτυχε no-hitter στις 7 Ιουνίου 2022 εναντίον των Nippon Ham Fighters και έχει ρεκόρ καριέρας 64-50 με 3,18 ERA σε οκτώ σεζόν, όλες με τους BayStars.

Ο Imanaga, ο οποίος ήταν ο πρώτος στην AL με 174 strikeouts το 2023, ενώ είχε ρεκόρ 7-4 με 2,80 ERA σε 22 παιχνίδια, εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του που η DeNA θα τον καλωσόριζε πίσω όταν τελείωνε ο χρόνος του στις μεγάλες ομάδες.

“Πραγματικά λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε έναν τίτλο”, είπε για το διάστημα που ήταν στην ομάδα. “Πρέπει να χτίσω ρεκόρ και μια καριέρα που θα τους ενθαρρύνει να επικοινωνήσουν μαζί μου αμέσως όταν βρεθώ σε μια τέτοια κατάσταση στο μέλλον.