Μπέιζμπολ: Ο Ιάπωνας αριστερόχειρας Ιμανάγκα έτοιμος για το MLB

Ο Ιάπωνας αριστερόχειρας Shota Imanaga έχει οριστεί από την DeNA BayStars για διαπραγματεύσεις με ομάδες της Major League, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο σύλλογος με έδρα τη Γιοκοχάμα.

Ο αστέρας pitcher και νικητής του τελικού του World Baseball Classic της Ιαπωνίας το 2023 εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών δοκιμάζει την αγορά για μια μεταγραφή στα μεγάλα πρωταθλήματα μέσω του συστήματος εκχώρησης.

Ο Shota Imanaga των DeNA BayStars ρίχνει εναντίον των Chunichi Dragons κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ της Central League στο στάδιο Yokohama στη Γιοκοχάμα, κοντά στο Τόκιο, στις 30 Αυγούστου 2022. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Μόλις η Major League Baseball ενημερώσει τις 30 ομάδες της για την απόφασή της, θα έχουν 45 ημέρες για να διαπραγματευτούν με τον Ιμανάγκα, ο οποίος αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον.

Ο 30χρονος ηγήθηκε της Central League με 174 strikeouts σε 148 innings φέτος, ενώ είχε ρεκόρ 7-4 και ERA 2,80 σε 22 αγώνες.

Ο συμπαίκτης του Samurai Japan και δεξιός παίκτης Yoshinobu Yamamoto υπέγραψε συμβόλαιο με τους Orix Buffaloes νωρίτερα αυτό το μήνα και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο ρεκόρ για Ιάπωνα παίκτη ενόψει του ντεμπούτου του στη μεγάλη κατηγορία.

Οι New York Yankees υπέγραψαν συμβόλαιο επτά ετών και 155 εκατομμυρίων δολαρίων με τον δεξιό χειριστή Masahiro Tanaka ενόψει της σεζόν 2014.