Μπέιζμπολ: Ο κορυφαίος HR Ohtani ανακηρύχθηκε παίκτης του μήνα AL για τον Ιούνιο

Ο αστέρας των Los Angeles Angels, Shohei Ohtani, αναδείχθηκε παίκτης του μήνα της Αμερικανικής Λίγκας για τον Ιούνιο, καθώς συνεχίζει να είναι ο πρώτος παίκτης της Major League σε home runs, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Major League Baseball.

Ο Ohtani, ο οποίος σημείωσε 0,394 με 15 home runs και 29 runs σε 27 παιχνίδια τον περασμένο μήνα ως designated hitter, έγινε ο πρώτος παίκτης του MLB από την Ιαπωνία που λαμβάνει το βραβείο τρεις φορές, ξεπερνώντας τους Ichiro Suzuki και Hideki Matsui, οι οποίοι έλαβαν την τιμή από δύο φορές.

Shohei Ohtani ( WeLoveSports)

Ο 28χρονος πήρε επίσης μέρος σε πέντε εκκινήσεις στο λόφο τον Ιούνιο, με δύο νίκες και δύο ήττες.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιλέχθηκε για το All-Star Game τόσο ως αρχικός pitcher όσο και ως designated hitter. Το φετινό All-Star Game θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου στο Σιάτλ.

Ο Οχτάνι, ο οποίος εντάχθηκε στον σύλλογο το 2018, επιλέχθηκε ως παίκτης του μήνα της Αμερικανικής Λίγκας τον Ιούνιο του 2021 και τον επόμενο μήνα.

Μεταξύ άλλων Ιαπώνων παικτών που έχουν κερδίσει μηνιαία βραβεία του MLB, οι άσοι Hideo Nomo, Hideki Irabu και Yu Darvish έχουν κερδίσει ο καθένας δύο φορές τον τίτλο του Pitcher of the Month.