Μπέιζμπολ: Ο Μασανόρι Μουρακάμι, ο πρώτος παίκτης του MLB στην Ιαπωνία, τιμήθηκε για τις καλές του πράξεις

Ο Masanori Murakami, ο πρώτος Ιάπωνας παίκτης του Major League Baseball, επιλέχθηκε ως νικητής του μεγάλου βραβείου 2023 του ακαδημαϊκού οργανισμού Nippon Sports Gakkai για το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο πρώην pitcher των San Francisco Giants Masanori Murakami, ο πρώτος Ιάπωνας που έπαιξε στο Major League Baseball, ρίχνει την τελετουργική πρώτη ρίψη πριν από έναν αγώνα στο Tokyo Dome στις 4 Αυγούστου 2022. ( WeLoveSports)

Ο Μουρακάμι έπαιξε το 1964 και το 1965 για τους Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς, αφού ο σύλλογος της Εθνικής Λίγκας εξαγόρασε το συμβόλαιό του από μία από τις θυγατρικές του μικρές κατηγορίες, όπου έπαιζε ως δανεικός από τους Νανκάι Χοκς στην Ιαπωνία.

Ο αριστερόχειρας έπαιξε 54 παιχνίδια για το Σαν Φρανσίσκο, με ρεκόρ 5-1 και εννέα αποκρούσεις, πριν επιστρέψει στην Ιαπωνία, όπου κέρδισε 103 παιχνίδια σε μια καριέρα που διήρκεσε μέχρι το 1982.

Μετά την αποχώρησή του, ο Μουρακάμι ασχολήθηκε με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, αποτελώντας τον πρώτο αθλητή που υπηρέτησε ως πρεσβευτής καλής θέλησης του οργανισμού.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στο Τόκιο στις 22 Ιανουαρίου.